muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

«Palma ciutat educativa» pretén descentralitzar activitats als barris

El programa impulsat per Cort oferirà 295 propostes dirigides a professors, alumnes i pares

L'Ajuntament va presentar ahir la nova edició del programa Palma ciutat educativa, que té com a objectiu la descentralització de les activitats cap als barris. La iniciativa va ser presentada ahir per la regidora d'Educació, Maribel González, acompanyada per dos integrants del seu equip, que promou aquest programa.

En aquesta edició, el programa Palma ciutat educativa oferirà prop de 295 activitats dirigides a professors, alumnes i pares. El pressupost ascendeix a 619.201 euros. González va assenyalar que un total de 233 activitats s'adreçaran als alumnes, 14 a professors i a 48 a les associacions de pares i mares. Així mateix, Palma ciutat educativa es divideix en els blocs Conèixer el serveis municipals, Igualtat i drets cívics, Medi ambient, Salut i consum, Música, dansa i teatre i Viure i créixer.

González va especificar que l'apartat de Conèixer el serveis municipals es portaran a terme activitats destinades a explicar els diferents serveis municipals, com l'Ajuntament, la Policia Local, els Bombers, l'Empresa Municipal del Transport (EMT), Emaya, l'Arxiu Municipal i el Castell de Bellver.

L'apartat d'Igualtat i drets cívics comptarà amb 13 activitats, entre les quals destaquen Pautes de resolució de conflictes per a un context intercultural, Formació d'alumnes mediadors, Mediació de resolució de conflictes i el Projecte de lluita contra l'homofòbia en l'àmbit escolar, assenyalà la regidora.

En relació amb la part de Salut i consum, González va comentar que es duran a terme activitats per ensenyar als escolars bons hàbits alimentaris i per evitar, així, l'obesitat. «També s'hi desenvoluparan actuacions destinades a la prevenció del consum de tabac, alcohol i drogues entre els més joves», va afegir.

Quant a les propostes de l'apartat de Música, dansa i teatre, la regidora d'Educació apuntà que l'any passat hi participaren més de 140.000 alumnes i devers 3.000 professors. En aquest sentit, González assegurà que un dels objectius és recuperar participants, ja que s'hi havia produït una lleugera disminució.

Així mateix, es desenvoluparan les activitats La ciutat i la lluna, Tres, dos, un... zero, Ratataplan i Na Llauneta recicla, a més d'un homenatge pel centenari del naixement de l'autor de Tintín, Hergé.

D'altra banda, el programa Viure i crèixer oferirà activitats educatives per a famílies els dissabtes i els diumenges fins al pròxim mes de juny. «Hi podrem trobar visitar guiades i itineraris, així com espectacles de música, teatre i tallers», va afegir González.

En aquest sentit, la regidora d'Educació va assenyalar que les novetats d'enguny de l'apartat de Viure i créixer són el seu canvi de nom "abans era Créixer junts" i el nou bloc temàtic de Solidaritat. D'aquesta manera, «es durà a terme un total de 29 activitats diferents amb 42 sessions», va afirmar González.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris