muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Centenars de voluntaris de Protecció Civil celebren la seva diada a Artà

Bernat Fiol de Montuïri va rebre el diploma de voluntari número mil

Artà acollí els voluntaris de les 42 agrupacions de Protecció Civil d'arreu de les Illes, així uns 400 voluntaris i centenars de persones arribades de tots els indrets de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera celebraren la novena edició de la seva diada. Enguany també es va aprofitar la celebració per distingir amb un diploma el jove Bernat Fiol, de l'agrupació de Montuïri, que l'acredita com el voluntari número 1.000 de les Balears. Però també va haver-hi un sentit homenatge pel voluntari de l'agrupació de Puigpunyent, Bartomeu Jorge, que morí en accident.

Al caire festiu de la jornada, s'hi va voler afegir també un vessant formatiu i informatiu, així, a partir de les 10 hores, el teatre acollia tres ponències relacionades amb la seguretat, a una d'elles Eduardo Granizo hi explicà el dispositiu d'emergència desplegat en l'ocasió dels atemptats de l'11 de març a Madrid. També va haver-hi una xerrada sobre l'ensinistrament de cans de recerca, que posteriorment acabà amb una demostració d'aquesta tasca a la zona del castell de Sant Salvador. Una de les xerrades que se seguí amb més atenció fou la de Gori Lladó que explicà la correcta manipulació d'un eixam d'abelles, ja que aquest és un dels fets més habitual amb el qual es troben les diferents agrupacions en els seus pobles. La diada a més de servir per establir contactes i compartir experiències amb altres agrupacions s'acabà amb un dinar a la plaça del Mercat, i una visita guiada al poblat talaiòtic de les Païsses.

La festa gaudí de la presència de diferents autoritats com el president del Govern de les Illes, Francesc Antich; el delegat del Govern, Ramon Socias; la consellera d'Interior, María Angeles Leciñena; el batle d'Artà, Rafel Gili; així com diferents representants de la Policia i la Guardia Civil, i batles i regidors d'altres pobles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris