lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Detingut el presumpte autor de tres focs intencionats en un pis de Can Picafort

La Guàrdia Civil trobà rastre genètic de l'home de 63 anys en el primer incendi

102136

Immoble de Can Picafort quel va ser atacat en tres diumenges consecutius del mes passat per un piròman.

Agents de la Guàrdia Civil de Pollença van detenir Pablo S.C., de 63 anys, com a presumpte autor d'un delicte continuat d'incendis i danys en un immoble del carrer Miquel Costa i Llobera, de Can Picafort. El detingut és investigat en funció d'indicis de càrrec que el farien responsable de calar foc, en tres ocasions durant el maig passat, a un concret pis que no estava habitat. L'acció del presumpte piròman contra el pis de Can Picafort va tenir lloc en la matinada de tres diumenges consecutius de maig, i es va saldar amb importants danys materials en l'immoble que, atesa la prompta reacció dels veïns, no es van estendre a la resta de les dependències habitades de l'immoble.

Des del primer incident, la Policia Judicial de la Guàrdia Civil va trobar indicis que l'origen del foc era intencionat i els va processar. El vidre d'una finestra havia estat trencat des de l'exterior, i els agents van incorporar a la investigació forense tant unes taques de sang aparegudes en els fragments com un martell amb què el piròman hauria produït la fractura. Malgrat la transcendència pública de l'atemptat "incloent fotografies i ressenya de les indagacions policials", la iniciativa es va repetir el dia equivalent de la setmana, i amb similar litúrgia, en unes dues ocasions més. Com a conseqüència dels incendis i intentnts, i malgrat la ràpida intervenció dels Bombers de Mallorca i dels efectius policials més pròxims, el pis va anar sofrint importants danys, tant per ignició directa com pel fum.

Després del tercer i últim incendi provocat a l'habitatge "que en aquesta ocasió només afectà la porta d'accés que havia estat ruixada amb benzina", els investigadors varen donar compte de la troballa d'una nova «dada important» per aclarir el fet delictiu, que a la fi els va conduir a la identificació de l'ara detingut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris