muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

La batlessa es redueix el sou un 50% i hi haurà dues dedicacions

Crítiques de l'oposició a la contractació de tres nous assessors

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, es redueix el sou un 50%. Així passarà de cobrar 50.000 euros anuals de la passada legislatura a 26.000 euros. L'equip de govern (PP) no tindrà cap dedicació exclusiva i dos regidors (Apol·lònia Rotger i Guillem Rosselló) gaudiran de dedicació parcial. Així ho va aprovar el ple ahir al migdia. Una sessió que va topar amb les crítiques de l'oposició per la contractació de tres nous assessors. Les retribucions dels regidors d'aquesta legislatura ja s'havien debatut en Junta de Portaveus i s'havia arribat a un acord entre totes les forces polítiques, però així i tot en el ple sortiren dubtes i inconvenients sobre la proporcionalitat. D'aquesta manera Soler va aturar la sessió durant poc més de mitja hora, fins que hi tornà a haver acord entre els portaveus.

Apol·lònia Rotger tindrà una dedicació d'un 90% i cobrarà 36.100 euros anuals bruts, mentre que Guillem Rosselló tindrà una dedicació d'un 80% i un sou de 24.980 euros anuals bruts. La batlessa tindrà una important reducció de sou motivada pel fet que compartirà la batlia amb el càrrec de diputada al Parlament. Cobrarà 400 euros per assistència a la junta de govern, 450 per ple, 400 per comissions informatives i 100 euros per formar part de les meses de negociacions. Les dedicacions parcials vénen justificades pel desig «d'apostar per una atenció individualitzada cap al ciutadà».

Un dels punts més tensos va ser la contractació de tres assessors. Així es creen els coordinadors de secretaria, de joventut i serveis municipals i aigua, a més de la figura del batle pedani a tots els nuclis urbans i rurals del municipi. Els més crítics varen ésser els socialistes. Mercedes Garrido va manifestar que «les places de lliure donació no estan motivades i s'ha de justificar la feina que han de fer». El PSOE va anunciar la impugnació del punt. Tampoc no hi hagué acord en la periodicitat de les sessions plenàries ni en el punt on es va aprovar que la delegació de competències que fins ara eren del ple passaria a ser de la Junta de Govern Local.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris