algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Matas paga abans de partir 1'2 milions pel projecte de l'òpera que no es farà

El Govern admet que el gabinet de Calatrava encara no ha remès tots els documents

El president Jaume Matas ha decidit que el seu Govern en funcions pagui abans de deixar el poder 1'2 milions d'euros a l'arquitecte valencià Santiago Calatrava per un avantprojecte per a la construcció d'un teatre de l'òpera al moll Vell de Palma. El que s'havia de convertir en un edifici emblemàtic, una promesa electoral de Matas que intentà fer passar com un encàrrec de l'Executiu, ja ha estat descartat per les forces que integraran el nou Executiu. Aquest projecte ha esta envoltat per la polèmica des de l'inici, perquè Matas l'anuncià en plena precampanya electoral com un assumpte propi del Govern. La Junta Electoral l'obligà dies després a suspendre la presentació pública que pretenia fer juntament amb l'arquitecte al Consolat de Mar, després d'una denúncia presentada pel PSOE «per la seva clara connotació electoralista».

El contracte «per a la redacció i presentació d'avantprojecte per a la construcció d'un edifici emblemàtic destinat a les arts escèniques» s'ha realitzat a través de l'Ibisec (Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals) i no s'ha anunciat en el Butlletí Oficial (BOIB) fins ahir. Està signat pel gerent d'aquest institut, Andreu Obrador, el passat 14 de juny i, segons consta a l'anunci, l'adjudicació es va fer el 24 d'abril, tres dies abans que Matas fes públiques les seves intencions. Tot i això, el portaveu del Govern en funcions, Joan Flaquer, insistí ahir, com va fer en el seu moment el president, que es tracta «d'un projecte encarregat des de fa molt de temps, perquè es considerava que era una aposta per la modernitat de la ciutat de Palma i de totes les Illes». Flaquer considerà «totalment justificable» que l'Executiu hagi ordenat ara el pagament d'1'2 milions d'euros a Santiago Calatrava perquè «és un projecte de Govern, no de partit, i el nou Executiu que arribi podrà decidir ara si el manté o no, de la mateixa manera que nosaltres ens trobàrem en la mateixa situació quan arribàrem». El portaveu ho comparà amb el projecte per a la intervenció a la Seu de l'artista Miquel Barceló.

Per la seva banda, Andreu Obrador, gerent de l'Ibisec, institució a través de la qual s'ha fet el contracte d'adjudicació, admeté ahir que el gabinet de l'arquitecte Santiago Calatrava encara no els ha remès tota la documentació de l'avantprojecte del teatre de l'Òpera pel qual rebrà l'esmentada quantitat. «El que fa falta arribarà durant aquests dies», aventurà. Obrador també insistí en el fet que el nou Govern podrà decidir ara «si troba oportú continuar amb el projecte que ja està elaborat» o si per contra «el deixa estar». Així mateix defensà que es tracta d'una intervenció que permetria la rehabilitació del moll Vell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris