algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El Govern del PP concerta l'escola del Parc Bit i el Pacte intentarà revocar-ho

Els col·legis estan en obres i no tenen el permís necessari per poder rebre doblers públics

El Govern del PP en funcions parteix deixant assumptes pendents, però no s'ha oblidat de concedir el concert als col·legis del Parc Bit, malgrat que aquests centres encara estiguin en obres i, per tant, els manqui l'autorització d'ensenyament necessària per poder rebre doblers públics. La Conselleria d'Educació publicà ahir al BOIB el llistat de centres que rebran el concert el proper curs 2007-08, entre els quals es trobaven les tres escoles del Parc Bit: el centre d'educació infantil Aladern, i els dos col·legis de primària Tamarell i Àncora, que impartiran un model educatiu que mantindrà els seus alumnes segregats segons el sexe. Les reaccions no es feren esperar. El futur president del Govern de Progrés, el socialista Francesc Antich, assegurà ahir que intentarà per la via jurídica revocar aquesta mesura.

Tampoc no s'estigué de recriminar determinades decisions de l'Executiu sortint realitzades en aquesta etapa de transició: «Un Govern en funcions no pot prendre qualsevol decisió», manifestà. En la mateixa línia, el diputat del Bloc, Biel Barceló, criticà que ahir hagués sortit publicat al BOIB la concertació d'aquestes escoles que seran gestionades per la fundació Educación y Familia, una decisió que el Govern conservador «hauria d'haver deixat que prengués la futura Conselleria d'Educació», expressà. En canvi, la vicepresidenta del PP en funcions, Rosa Estaràs, mantingué que «s'han respectat escrupolosament les actuacions i decisions que pot prendre un govern en funcions, des del primer a l'últim punt», remarcà. Afegí que el seu Govern «ha estat lleial a les normes ètiques i legals».

Una legalitat que, segons el sindicat STEI-i, encara està per demostrar atès que la llei de concerts obliga totes les escoles que volen rebre finançament públics a cenyir-se al decret d'admissió d'alumnes per impedir la discriminació d'alumnat. També obliga que aquests centres hagin de justificar el seu caràcter social per rebre doblers públics. Dues premisses que, tant el Govern del Pacte com el sindicat STEI han posat en dubte quan s'han referit als tres centres del Parc Bit.

Aquests col·legis no estan ubicats en cap barriada massificada per absorbir l'excés de demanda dels centres públics i, a més, han cobrat «donatius» per reservar places a determinades famílies abans de finalitzar les seves obres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris