nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Munar proposa Antich de president i ell diu que governarà «per a tots»

El Pacte auditarà tots els comptes de l'administració Matas per conèixer el deute

101380

Antich i Estaràs se saludaren als passadissos del Parlament entre reunió i reunió.

El líder del PSIB-PSOE, Francesc Antich, és l'únic que té la majoria suficient per ser president del Govern. Així ho constatà ahir la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, qui el proposà formalment com a candidat un pic completada la ronda de consultes amb els portaveus de tots els grups amb representació a la cambra. Antich avançà que si és president governarà per a tothom, es preocuparà de «tots els racons de totes les illes independentment del seu color polític». La nova presidenta del Parlament, que es reuní ahir amb el mateix Antich però també amb l'ara portaveu del grup popular Rosa Estaràs, comprovà que el primer té el suport de 30 diputats "els del PSOE, Bloc, UM, Eivissa pel Canvi i PSM-Verds de Menorca" i, per això, no considerarà la candidatura de la segona, que només té garantit el vot dels 28 membres del seu grup.

Munar convocarà ara el debat d'investidura per a dimarts i dimecres, dies tres i quatre de juliol. Si Antich és investit president pendrà possessió divendres sis, i no dijous com estava previst, perquè hi pugui acudir el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla. Els consells de Mallorca i Menorca es constituirien dissabte dia set i els d'Eivissa i Formentera dilluns dia nou. Antich, que es reuní amb Munar per espai de mitja hora "Estaràs just ho féu 10 minuts", estengué la mà als populars per cercar consensos en qüestions clau. Estaràs, en canvi, assegurà que acudia a la reunió «per imperatiu legal» i posà en dubte l'oferta de diàleg llençada per Munar en el seu discurs perquè, segons ella, «no volgué dialogar» amb el PP per intentar arribar a un pacte de govern.

La líder d'UM recordà que passades les eleccions es reuní «amb la persona que creia que representava el PP», referint-se a Jaume Matas, «però si em vaig equivocar, demano disculpes», sentencià. En totes les compareixences es repetiren les reaccions a les manifestacions del diputat d'AIPF, Josep Mayans, qui advertí que no faria grup amb el PP i que no tenia decidit el seu vot. Antich afirmà que el seu futur govern es preocuparà de tots els «racons» al marge de colors polítics. Estaràs recalcà que té el suport del seu grup i demana que se li pregunti al formenterenc a qui votarà. El líder del Bloc, Biel Barceló, que també es reuní amb Munar, advertí que seria «estrany» que un únic diputat "el d'AIPF" formàs grup, però també reconegué que si entra al grup mixt podria provocar que el pacte no tengui majoria en algunes comissions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris