nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Balears, entre les comunitats amb més morositat en la construcció

La patronal ho atribueix a la gran activitat i a les microempreses

Balears és una de les cinc comunitats autònomes on el sector de la construcció registra un dels nivells més elevats de morositat, al costat d'Andalusia, les Canàries, Castella-Lleó i Múrcia, segons la companyia asseguradora Crédito y Caución. El president de l'Associació de Constructors de Balears, Sebastià Pastor, atribueix aquesta situació a dos motius. Per una banda, al fet que el teixit empresarial del sector està format principalment per microempreses, cosa que fa que «pateixin més, són més dèbils». En aquest sentit, Pastor recorda que de les prop de 15.000 companyies dedicades a la construcció a les Illes, unes 10.000 són d'autònoms.

Pastor també creu que s'han de tenir en compte les noves normatives sobre construcció que han entrat en vigor en els darrers mesos i l'efecte que aquestes han tingut sobre els costs. «En molts de casos, les empreses no han pogut assumir-los, ni repercutir-los als clients», afirma. Per altra banda, el representant dels constructors creu que la morositat ha pogut augmentar també com a conseqüència del creixement de l'activitat del sector dels darrers anys. I, d'aquesta manera, assenyala que «com més gent treballa en un sector, més possibilitats hi ha que algunes de les companyies tenguin problemes financers».

D'altra banda, Crédito y Caución indica que, malgrat els símptomes de desacceleració que comença a evidenciar l'activitat residencial, la construcció creixerà el 2007 entre un 4 i un 5% gràcies a la puixança que continua mostrant la inversió en obra civil. Aquesta previsió suposarà una moderació del creixement respecte del 2006, encara que el sector mantindrà l'activitat en nivells superiors a l'evolució de l'economia estatal i a la UE. Encara que sense quantificar, l'anàlisi de l'associació balear de la construcció a principi d'any apuntava en aquesta direcció cap a una moderació en el creixement de l'activitat del sector a les Illes, que en el 2006 ho féu un 23'7 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris