nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Els psicòlegs forenses reclamen l'ampliació de plantilla a Balears

Als jutjats de les Illes tan sols treballen nou d'aquests professionals

Els psicòlegs forenses que treballen a les Balears demanen una ampliació de plantilla amb urgència per poder fer front a l'augment de demanda dels seus serveis existent. Així de contundent es mostrà el degà del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears (COP), Francisco Javier Torres, qui participà ahir vespre en els cursos d'estiu de la UNED a Palma. Torres explicà que a Mallorca tan sols treballen dos d'aquests professionals a l'Institut de Medicina Legal, dos més als jutjats de Família i tres als jutjats de Menors, mentre que a Menorca i a Eivissa n'hi ha un a cada illa que ha de fer front a tots els casos.

El degà del COP assegurà que «la nostra feina s'ha vist incrementada en els darrers anys bàsicament per dues raons, l'ncrement de denúncies per violència de gènere i de separacions matrimonials conflictives en què hi ha menors involucrats» Javier Torres explicà que «els psicòlegs forenses tan sols actuen quan ens ho reclama el jutge o el fiscal, per fer una avaluació de l'estat psicològic tant de víctimes, testimonis o acusats en un procés penal». En el cas dels menors la tasca d'aquests professionals és avaluar i fer un informe pericial de la denúncia i possibles seqüeles, que en la gran majoria dels casos és per temes relacionats amb abusos i divorcis dels progenitors.

Per altra part, avui dia el gruix de la tasca se centra en els jutjats de violència de gènere, en els quals poden haver d'avaluar tant la víctima com fer un informe de l'estat psicològic del maltractador que ajudarà a conèixer si aquest pateix algun tipus de trastorn o el seu grau de possible reincidència. Torres afirmà que una de les principals demandes que té aquest col·lectiu és que es designi un psicòleg forense als jutjats d'Inca i un altre al de Manacor, ja que ara són els de Palma els que han de fer aquestes tasques i «no donam a l'abast» i en molts de casos «no se sol·liciten aquestes proves que podrien ser molt importants perquè la llista d'espera per les avaluacions són molt llargues».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris