algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Munar comença la ronda de consultes perquè Antich sigui investit el dia 4

PSM-Menorca i UM confirmen el seu suport al socialista per ser elegit nou president del Govern

76870

El menorquí Eduard Riudavets va ser el primer a passar consulta.

La nova presidenta del Parlament balear des de dimarts, Maria Antònia Munar, començà ahir la ronda de consultes amb les diferents forces polítiques presents a la Cambra per tal de proposar després un candidat a la presidència del Govern de les Illes Balears. Tal com ja es coneix a partir del pacte de governabilitat signat aquest dilluns passat, el candidat que gaudirà de la majoria de suports serà el socialista Francesc Antich, que serà investit en el Parlament el proper dimecres, dia 4 de juliol. La ronda de consultes es tracta d'una formalitat en què els diferents representants polítics confirmen les seves intencions, ja anunciades abans de la constitució del Parlament però, com subratllà Munar després de les primeres reunions d'ahir, «en el poder legislatiu s'han de cuidar molt les formes».

La nova presidenta de la Cambra començà ahir les consultes amb Eduard Riudavets (PSM-Verds Menorca), Bartomeu Vicens (UM) i Josep Mayans (AIPF Formentera). Els dos primers confirmaren el seu suport al socialista per ser investit com a nou president del Govern de les Illes, mentre que el formenterenc, que forma part d'una agrupació adscrita al PP, explicà que no havia presentat a Munar cap candidat i que el seu vot es decidirà «segons el que escolti durant la sessió d'investidura i els compromisos que s'adquireixin amb Formentera».

Per la seva banda, tant Riudavets com Vicens coincidiren, després de reunir-se amb la presidenta de la Cambra, en la voluntat d'avançar els terminis per convocar la sessió d'investidura de Francesc Antich "el termini màxim és de 15 dies", de manera que tal com ja està previst comenci el dimarts dia 3, perquè l'endemà ja sigui investit pel nou Parlament. El menorquí afirmà que el nou Govern «té la responsabilitat de no decebre un gran sector de la població que espera una nova etapa amb il·lusió i ganes de col·laborar, per la qual cosa ha d'actuar amb seriositat». Bartomeu Vicens apostà per la «continuïtat en el creixement econòmic», però corregint «disfuncions en temes urbanístics i projectes faraònics». «Ara ja no és el moment de les grans infraestructures, que ja tenim, sinó que hem d'apostar per millorar la qualitat de vida quotidiana dels ciutadans», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris