lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El diputat de Formentera vol que li permetin constituir-se en grup propi

Munar deixa la petició de Josep Mayans, d'AIPF i adscrit al PP, en mans dels serveis jurídics

El diputat per Formen-tera, Josep Mayans (AIPF), sol·licità ahir a la presidenta de la Cambra balear poder constituir-se com un grup parlamentari propi. En cas que no li permetin això "el reglament estableix que s'ha disposar d'almanco quatre diputats per crear un grup", Mayans anuncià que s'integrarà en el Grup Mixt.

Munar, en la seva compareixença davant la premsa, digué que deixa aquesta petició en mans dels serveis jurídics de la Cambra. Per la seva banda, Mayans li agraí que per primera vegada la presidència del Parlament hagi cridat el representant de l'illa de Formentera en la ronda de consultes per proposar candidat a president del Govern. Aquest diputat representa AIPF (Agrupació Independent Popular de Formentera), que és la marca electoral del PP balear en aquesta illa. De fet, durant la darrera legislatura, ha format part del grup parlamentari popular i Mayans representava el diputat número 30, que li atorgava la majoria absoluta.

El representant d'AIPF explicà que ara no ho farà així i justificà el seu canvi d'estratègia perquè «en l'actualitat hi ha una nova situació política» i, al seu parer, l'únic diputat de l'illa «ha d'estar per sobre de tots els colors polítics». «No posaré traves que el Govern que surti, previsiblement comandat pels socialistes, inverteixi i faci coses a Formentera com ha fet Jaume Matas», explicà ahir el diputat.La fórmula que proposà Mayans a la presidenta Munar per poder constituir-se en grup parlamentari en contra del que estableix el reglament de la Cambra és que tres diputats del PP d'Eivissa s'agrupin amb ell per constituir-se formalment en grup propi i, una vegada fet això, que retornin al grup popular.

El diputat de Formen-tera recordà que existeix un precedent de l'any 2003 en la utilització d'aquesta fórmula. Ales-hores Pilar Costa, del Pacte Progressista d'Ei-vissa, es va agrupar amb els tres diputats d'Es-querra Unida perquè es poguessin constituir en grup i després retornà al socialista.

En qualsevol cas, la petició del diputat de Formentera s'ha d'entendre com una estratègia del PP per, ara que es troba a l'oposició, tenir més representativitat i una 'veu' més al Parlament. Més encara quan Josep Mayans deixà clar ahir que, en el cas que no s'atengui la seva petició, no formarà part del Grup parlamentari Popular i s'integraria al Grup Mixt. En aquest cas, es perjudicaria UM, i el PP, amb AIPF en aquest grup, podria arribar a tenir majoria en algunes comissions parlamentàries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris