nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

«No ha estat la millor decisió personal, però sí la més bona per a les Illes»

Munar s'acomiada dels empleats del Consell després de 12 anys de presidenta

Una cinquantena de treballadors i càrrecs del Consell de Mallorca l'esperaven a la sala d'audiències de la seu insular. Maria Antònia Munar, la qui ha estat presidenta de la institució els darrers 12 anys, entrà a la sala des del seu despatx per acomiadar-se i en un discurs improvisat se sincerà: «No ha estat potser la millor decisió personal, però sí la més bona per al futur de les Illes». La presidenta, ara del Parlament, constatava així que no ha estat fàcil per a ella abandonar la casa que ha dirigit els darrers 12 anys però, al mateix temps, defensava davant els qui han estat els seus col·laboradors i empleats l'aposta d'UM per pactar amb l'esquerra. Una aposta que, entre altres motius, justificà per una necessitat de protegir el territori. «Podíem fer moltes coses, però hem optat per la més díficil», matisà.

Passava mitja hora de la una del migdia quan Munar abandonava el Parlament, l'endemà de ser elegida nova presidenta de la Cambra autonòmica. Acompanyada del futur portaveu d'UM a l'hemicicle, Tomeu Vicens, recorregué a peu els pocs metres que separen una institució de l'altra, passà per davant de la seu del PP, els exsocis ara rivals, i entrà al Consell. «No duc res pensat ni preparat», assegurà als funcionaris, xofers, alts càrrecs i consellers que l'esperaven. I repassà els seus 12 anys com a presidenta: des de les «dificultats» inicials del 1995, passant per la «il·lusió» del 1999, fins arribar al «canvi que la gent volia» del 2003. «I ara, un altre canvi», reconegué Munar.

En aquest procés, recalcà la fins ara presidentaque el Consell ha deixat de ser una Diputació i s'ha convertit en el govern de l'illa i «aquesta tasca és mèrit de tothom», assegurà referint-se al personal, a qui agraí la seva feina, sobretot per adaptar-se als canvis que ha viscut la institució. Aquests l'acomiadaren amb tres regals: una llibreta blava, plena de dedicatòries del personal de la casa, un DVD que conté la sessió parlamentària de dimarts en què fou elegida presidenta de la Cambra, i una escultura de Miguel Emilio Ginard 'Sarasate'. «No hi ha res com deixar bons amics i un bon vicepresident», respongué Munar referint-se als assistents i a Miquel Nadal, ara nou regidor de Cort.

«La meva vida ha estat un repte permanent. Si no m'avorresc», confessà la fins l'ara presidenta. «Me'n vaig a una altra institució. Aquí ja havia donat tot el que era capaç» i «és hora que al Consell véngui gent nova i amb il·lusió». «Esper que vos hagueu sentit tant a gust com jo m'he sentit amb vosaltres», sentencià Munar, que deixa el lloc a la socialista Francina Armengol. «Vos enyoraré».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris