La Universitat de les Illes Balears consolida una majoria femenina entre el seu alumnat, segons es desprèn del III informe que ha presentat l'Oficina per la Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones de la UIB. Segons aquest informe, l'alumnat femení ha augmentat en la darrera dècada de manera constant «fins a concentrar el 60% dels estudiants», tot i que aquestes es continuen matriculant en carreres d'humanitats, ciències socials i de la salut. Durant la presentació de l'informe, la directora de l'Oficina, Esperança Bosch, ressaltà que «les dones ocupen el 70% de l'alumnat d'humanitats; el 80% de les carreres de ciències socials i jurídiques, mentre que en les de ciències de l'educació constitueixen el 73%; en ciències biomèdiques i de la salut, el 78%; i en ciències experimentals, el 47'5%».
Tot i això, en els estudis tècnics el percentatge de dones es redueix a xifres que tan sols arriben a un 15%, «una xifra que pareix baixa, però que està en consonància amb altres universitats de l'Estat» indicà. A més, aquest informe revela que són les joves les que més temps dediquen a l'estudi i les que en conseqüència obtenen els millors resultats acadèmics. Així mateix, la proporció de dones titulades (66%) és més gran que la d'homes (59%). D'aquests darrers, tan sols se n'arriben a llicenciar un 34%. Sobre aquesta qüestió, Bosch comentà que la «feminització» dels estudis és un fet generalitzat a totes les universitats a causa de l'interès de les dones per preparar-se més i accedir així a llocs laborals més qualificats. «Tot i això, encara persisteixen els estereotips que assignen les dones a determinats estudis i els homes a d'altres més apropiats per a ells», assegurà.
Altres dades aportades per l'estudi revelen que el 2'5% d'alumnes són es-trangers, i que el 69'9% d'aquests són extracomunitaris. En aquest sentit, comparant els col·lectius estrangers (alemanys, marroquins, equatorians, britànics i argentins), els marroquins i equatorians no arriben a estudiar a la UIB per la seva incorporació més immediata al mercat laboral per ajudar al sosteniment familiar.