muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El 60% dels estudiants de la UIB són dones que estudien carreres socials

Equatorians i magrebins no arriben a les facultats perquè comencen a treballar molt prest

La Universitat de les Illes Balears consolida una majoria femenina entre el seu alumnat, segons es desprèn del III informe que ha presentat l'Oficina per la Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones de la UIB. Segons aquest informe, l'alumnat femení ha augmentat en la darrera dècada de manera constant «fins a concentrar el 60% dels estudiants», tot i que aquestes es continuen matriculant en carreres d'humanitats, ciències socials i de la salut. Durant la presentació de l'informe, la directora de l'Oficina, Esperança Bosch, ressaltà que «les dones ocupen el 70% de l'alumnat d'humanitats; el 80% de les carreres de ciències socials i jurídiques, mentre que en les de ciències de l'educació constitueixen el 73%; en ciències biomèdiques i de la salut, el 78%; i en ciències experimentals, el 47'5%».

Tot i això, en els estudis tècnics el percentatge de dones es redueix a xifres que tan sols arriben a un 15%, «una xifra que pareix baixa, però que està en consonància amb altres universitats de l'Estat» indicà. A més, aquest informe revela que són les joves les que més temps dediquen a l'estudi i les que en conseqüència obtenen els millors resultats acadèmics. Així mateix, la proporció de dones titulades (66%) és més gran que la d'homes (59%). D'aquests darrers, tan sols se n'arriben a llicenciar un 34%. Sobre aquesta qüestió, Bosch comentà que la «feminització» dels estudis és un fet generalitzat a totes les universitats a causa de l'interès de les dones per preparar-se més i accedir així a llocs laborals més qualificats. «Tot i això, encara persisteixen els estereotips que assignen les dones a determinats estudis i els homes a d'altres més apropiats per a ells», assegurà.

Altres dades aportades per l'estudi revelen que el 2'5% d'alumnes són es-trangers, i que el 69'9% d'aquests són extracomunitaris. En aquest sentit, comparant els col·lectius estrangers (alemanys, marroquins, equatorians, britànics i argentins), els marroquins i equatorians no arriben a estudiar a la UIB per la seva incorporació més immediata al mercat laboral per ajudar al sosteniment familiar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris