nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Dos missers de l'operació Llampec volien impugnar el secret sumarial

El jutge desestimà el recurs i prorrogà l'estat d'ocultació un mes

El jutge instructor de l'operació Llampec, Antoni Garcías Sansaloni, desestimà fa dues setmanes la impugnació del secret sumarial presentada pels missers de José Luis Feliu Bordoy i Alejandro Feliu Vidal, tots dos membres del bufet Feliu i imputats en l'operació contra el frau i el blanqueig de doblers desenvolupada conjuntament per la Policia Nacional i l'Agència Tributària. A més, el jutge Garcías anuncia en l'acte publicat el passat 13 de juny que el secret de sumari s'allargarà encara un altre mes. La decisió fou valorada com una «clatellada» al bufet Feliu per alguns professionals del sector, sobretot per la bateria d'arguments que el mateix jutge enumera en l'escrit que féu arribar al Ministeri Fiscal i a totes les parts personades en la causa. Després que el passat 15 de maig es decretàs la primera pròrroga del secret de les actuacions judicials, els missers que defensen José Luis i Alejandro Feliu presentaren un recurs de reforma en contra de la decisió al·legant que ells ja són coneixedors de la documental intervinguda.

En l'acte de resposta, Garcías contraargumenta de manera rotunda la petició de les dues parts recurrents, a les quals recorda, d'una banda, que el fet de ser coneixedors dels documents intervinguts suposa, precisament, menys indefensió per a ells. I de l'altra, que amb els documents dels quals són coneixedors també s'està intervenint més material que pot donar lloc a l'aparició de fets sobre els quals encara no s'han recollit les proves corresponents.

El jutge Garcías qualifica el secret sumarial com a «tremendament útil» i recorda que l'avanç de les investigacions encara podria tenir com a resultat nous escorcolls o noves intervencions i que, per tant, és molt important mantenir el secret perquè els possibles sospitosos no ocultin o destrueixin documentació útil.

Segons l'acte, que data del 13 de juny, encara poden aparèixer nous sospitosos que, si no són residents, podrien escapar-se de la justícia amb massa facilitat. De fet, recorda Garcías, «encara no estan localitzades totes les persones objecte de querella». Així, doncs, el jutge Antoni Garcías acorda desestimar els dos recursos presentats pels missers de la defensa i prorrogar un mes més el secret dictat des del passat 15 de maig. La decisió del jutge és motivada, sobretot, perquè el cas que s'investiga no ateny a un fet aïllat i concret amb la intervenció d'un determinat sospitós, sinó que es tracta d'una causa que pot esquitar moltes persones implicades en múltiples operacions.

Per Garcías, a hores d'ara resulta molt difícil determinar durant quant de temps s'haurà de prorrogar el secret de les actuacions, però cal tenir en compte que, de moment, «no existeixen ni acusats ni condemnats, i sí querellats subjectes a la investigació criminal». Ara com ara l'única persona que continua a la presó fruit de l'operació Llampec és Patrick Duchemin, a qui es relaciona amb dobles vendes de terrenys al municipi d'Andratx. A més, Miquel Feliu Bordoy, un dels missers del bufet, fou detingut i posat en llibertat sota fiança.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris