muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Antich té Carbonero com a conseller fix i la resta dependrà de la paritat

En canvi, els responsables dels departaments del Consell estan gairebé definits

La paritat marcarà el nou Govern de Francesc Antich i, de fet, és aquest objectiu el que manté enlaire els noms dels futurs consellers. El futur president esperarà a les propostes de consellers que li facin el Bloc i UM —tenen tres conselleries cada un— abans de triar els seus vuit i ho farà segons el nombre de dones i homes que plantegin la resta. De moment, l'únic nom que sembla tenir clar el futur cap de l'Executiu és el del nou conseller d'Habitatge i Obres Públiques, que seria Jaume Carbonero. En la resta de casos, Antich maneja alternatives d'homes i dones i decidirà en funció del que hagin fet el Bloc i UM. De moment, ja se sap que la coalició compta amb Biel Barceló, i amb Fina Santiago, per dur Mobilitat i Serveis Socials, respectivament. Comerç, Indústria i Energia podria ser per a l'exlíder del PSM Biel Vicens, que també sona com a senador. UM, en canvi, encara no ha decidit quins seran els seus consellers de Turisme, Medi Ambient i Ports, i Esports i Joventut. Un dels futuribles que més es repeteix és el manacorí Miquel Àngel Grimalt, que podria dur Medi Ambient. En canvi, el calvianer Isidre Cañellas perd força, i alguns situen l'hoteler Jordi Cabrer al capdavant de Turisme.

Serà en funció de les propostes del Bloc i UM que Antich triarà els seus vuit consellers. De moment, només està clar que Jaume Carbonero durà Habitatge. Per a la Conselleria de Presidència, es pensa en el menorquí Albert Moragues, però també s'ha apuntat la diputada estatal Bel Oliver. A Economia, sona Carles Manera. Per a Salut, Vicenç Thomàs. A Educació, ara es planteja Bàrbara Galmés. En Agricultura sonen dues dones, Mercè Amer i Bel Oliver, però també s'ha parlat d'Antoni Garcias Simó. Finalment, a Interior es podria situar l'eivissenca Pilar Costa, germana de l'anterior titular socialista. Si fos així, no seria consellera de Governació d'Eivissa, com s'havia dit.

Al Consell tot està més tancat. Francina Armengol pensa en Cosme Bonet com a conseller de Presidència, Maria Lluïsa Dubón a Territori i en Antoni Alemany com a vicepresident i conseller d'Hisenda. Josefina Ramis duria l'àrea d'Igualtat i l'altra conselleria de Serveis Socials seria per a un no electe. UM faria vicepresidenta i consellera d'Esports Dolça Mulet; Antoni Pascual seria el responsable d'Obres Públiques i encara està per confirmar Cati Julve a Medi Ambient. El Bloc situaria de vicepresidenta i consellera de Cultura Joana Lluïsa Mascaró, com a responsable de Cooperació Local Miquel Rosselló i de titular d'Interior Xisca Vives. Amb tot, pot variar segons el repartiment d'àrees entre els integrants de la coalició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris