muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

L'edat mitjana en l'inici del consum de cocaïna se situa en els 15'8 anys

Tot i això, Balears és una de les regions de l'Estat amb les taxes més baixes d'aquests consums

La cocaïna i el cannabis es mantenen com les substàncies estupefaents més consumides pels joves d'entre 14 i 18 anys de les Balears. Tanmateix, els joves de les Illes són dels que menys consumeixen aquests substàncies de tot l'Estat.

Segons explicà el coordinador autonòmic de Drogodependències, el doctor Bartomeu Jaume, «les Balears són la comunitat amb menor percentatge de menors de 18 anys que han consumit cocaïna, ja que el 2'2 per cent l'ha provada alguna vegada, enfront del 3'7% de la mitjana estatal».

Jaume féu aquestes declaracions en el marc del Dia Internacional Contra les Drogues, amb motiu del qual la Conselleria de Salut instal·là un envelat informatiu a la plaça d'Espanya de Palma, on oferia material didàctic sobre drogodependències i addiccions. El coordinador autonòmic aprofità aquesta data per presentar dues iniciatives centrades en la prevenció entre els més joves. En primer lloc, el programa Ratlles, que té com a objectiu prevenir el consum de cocaïna entre els joves de 14 a 18 anys, que s'ha dut a terme juntament amb el Pla nacional de drogues del Minsiteri de Sanitat.

Segons les darreres dades, l'edat mitjana en l'inici del consum de cocaïna se situa entorn dels 15'8 anys. El seu increment és major que el de qualsevol altra substància il·legal en la població escolar espanyola entre 1994 i 2004. Segons Jaume, els factors que hi influeixen són «la manca d'una informació adequada, la facilitat per adquirir aquestes substàncies i la disminució de la percepció del risc associat al seu consum».

Concretament, els objectius específics del programa són incrementar el nivell d'informació sobre la cocaïna i els seus efectes, dotar d'habilitats de resistència els adolescents respecte de l'oferta de drogues i modificar creences equivocades. Els destinataris seran els professors, educadors, monitors i mediadors socials interessats a fer un taller de prevenció. En segon lloc, el director general de Planifi-cació, Josep Cor-coll, va explicar detalls relacionats amb el programa Magister. Es tracta d'un document pioner que s'adreça a la formació del personal docent de totes les etapes educatives sobre drogodependència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris