nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

L'imam: «La religió és molt més que el vel i no menjar porc, és educació»

Mahmoud Elhirch contesta a les acusacions dels docents i defensa la seva tasca a la mesquita

61298

El president de la comunitat musulmana, Ahmd Yousseffe, l'imam Mahmoud Elhirch i l'encarregat de la mesquita, Youssef El Abbadi.

J.M.S.
L'imam de la comunitat musulmana de Manacor, Mahmoud Elhirch, dóna la cara i rebutja totes les acusacions que li va fer el personal docent de la ciutat i que va recollir aquest diari en la seva edició de dimarts. >Entre altres aspectes, els professors i els mestres vinculen l'arribada de l'imam a un augment del radicalisme entre els nins i les nines magribins, cosa que es tradueix en més ús del vel, frases bèl·liques i integristes i un descens dels resultats acadèmics a causa dels mètodes «repressius» i «violents» del cap espiritual. Elhirch és assistit en la traducció pel president de la comunitat musulmana de Manacor, Ahmd Yousseffe, i d'entrada rebutja totes les acusacions: «Fa dos anys que jo som aquí i no som el motiu dels mals resultats escolars dels infants». Quant a la resta d'acusacions, l'imam afirma que «ensenyam educació perquè els nins no estiguin al carrer. Els nins estan aquí dues hores els horabaixes. Els ensenyam àrab perquè no oblidin, per si han de tornar». Tots dos se sorprenen quan els demanen si a la mesquita s'hi ensenya l'Alcorà: «És clar que ensenyam religió. Si als col·legis n'ensenyen, per què nosaltres no podem?».

«La religió no acaba en la qüestió del vel i de no menjar carn de porc. La religió ens ensenya a comportar-mos. Als infants els ensenyam que no robin, que no diguin mentides, que treguin bones notes i no faltin al col·legi», assegura l'imam. En un to que sona a retret, Ahmd afegeix: «La nostra religió diu que s'ha de tenir esment dels pares, que no se'ls pot abandonar fins que no siguin morts, i això ho ensenyam als infants». L'imam no entén d'on treuen els professors les conclusions per acusar-lo: «Que mirin quants d'aquests nins que treuen males notes i tenen aquests comportaments vénen a la mesquita. N'hi ha que treuen males notes i no vénen aquí. Si ens diuen qui són, parlarem amb ells». Sobre l'ús del vel, Mahmoud deixa clar que «és voluntari» i, per si de cas, Ahmd pregunta: «Per què els professors tene por del mocador?». Quant als comentaris bèl·lics, l'imam és clar: «Per res, aquí no ensenyam aquestes coses». Mahmoud i Ahmd afirmen que, arran de tot allò publicat, s'han posat en contacte amb la Conselleria d'Educació per saber què passa: «Volem saber per què els professors diuen aquestes coses, perquè aquí no feim res que no sigui normal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris