nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els socialistes es queden amb Educació mentre el Bloc gestionarà Transports

Al Consell, el PSIB tindrà els Serveis Socials i els progressistes controlaran Cultura i Patrimoni

L'acord assolit ahir pel PSIB, UM i el Bloc implica que els socialistes controlaran la presidència del Govern i vuit de les 14 conselleries previstes, entre les quals hi haurà Educació, que s'havia disputat amb el Bloc, i Treball, que inicialment s'havia atribuït a la coalició. El Bloc gestionarà tres àrees, entre elles Mobilitat, i UM tres més, entre elles Turisme. Queden per al PSIB les àrees d'Economia i Hisenda; Educació i Cultura; Salut i Consum; Habitatge i Obres Públiques; Treball i For-mació; Agricultura i Pesca; Interior; i Presi-dència. Sonen com a possibles consellers el menorquí Albert Moragues a Presidència; Jaume Car-bonero a Habitatge; Car-les Manera a Economia; Vicenç Thomàs a Salut; Bartomeu Llinàs a Educació i Antoni Garcies Simó a Agricultura.

El Bloc gestionarà la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori "Transports", la de Benestar Social "que inclou Immigració i Cooperació" i la de Comerç, Indústria i Energia. La coalició constituí ahir una comissió que discutirà la distribució d'àrees entre els integrants "PSM, EU-EV i Esquerra", però sembla que Fina Santiago serà la consellera de Benestar Social, mentre que Biel Barceló podria ser el de Mobilitat.Per la seva part, Unió Mallorquina controlarà la Conselleria de Turisme, la de Medi Ambient "amb Ports" i la d'Esports i Joventut. A més, gestionarà l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB). D'entre els noms que sonen com a hipotètics consellers, destaca el del regidor de Calvià, Isidre Cañellas, o el de Manacor, Miquel Àngel Grimalt, que podrien dur Turisme i Medi Ambient, respectivament.

Pel que fa al Consell, els socialistes, a més de la presidència per a Fran-cina Armengol, gestionaran el gruix dels serveis socials, fins ara a s'In-stitut, a través de dues àrees: una, de Benestar Social i l'altra de Joventut i Menors. A més, tindran Territori i dues àrees econòmiques, Hisenda i Innovació i Economia i Turisme, que podrien acabar sent una sola. També tindran Presidència.

Territori seria per a Maria Lluïsa Dubón; la d'Economia i Turisme, per a Antoni Alemany; Josefina Ramis duria Joventut; i Cosme Bonet podria dur Presidència.

Cada partit tindrà una vicepresidència. El Bloc per Mallorca controlaria Cultura i Patrimoni; Interior "que inclou Personal i Emer-gències" i Cooperació Local. Tot apunta que Joana Lluïsa Mascaró durà Cultura i Miquel Rosselló una de les altres dues àrees. UM tindrà les àrees de Medi Ambient i Residus, d'Obres Públiques i de Promoció Sociocultural i Esports. Cati Julve durà Medi Ambient, Antoni Pascual Obres Públiques, Dolça Mulet l'àrea social i Miquel Àngel Flaquer seria portaveu del grup.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris