nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Parlament es constitueix avui amb l'elecció de Munar com a presidenta

La líder d'UM renuncià ahir al seu càrrec al Consell per poder assumir aquest

El nou Parlament de les Illes Balears sorgit de les eleccions del passat 27 de maig es constituirà avui a partir de les 11 del matí amb la presa de possessió dels 59 diputats electes (llevat de de Jaume Matas i Maria de la Pau Janer, del PP, que seran substituïts per Antoni Serra i Sandra Morell, respectivament) i la posterior elecció de la Mesa de la Cambra. Segons el pacte de governabilitat al qual han arribat el PSIB, el Bloc i UM, la líder d'aquests darrers, Maria Antònia Munar, serà la nova presidenta de la Cambra. Segons l'acord i la distribució dels diputats de cada partit, el PSIB trindrà la vicepresidència primera, encara que fins avui no decidiran qui l'ocupa, tot i que serà de Mallorca. Pere Rotger (PP) serà el vicepresident segon; Eduard Riudavets (PSM), secretari primer; i Miquel Jerez (PP), secretari segon.

Ahir, una vegada es va conèixer l'acord entre el PSIB i el Bloc i, per tant, que la coalició li donaria el seu suport per presidir el Parlament, Maria Antònia Munar presentà la seva renúncia al càrrec de presidenta del Consell de Mallorca. El seu nou càrrec impedeix compatibilitzar-lo amb la presidència de la institució insular, encara que en qualsevol cas, segons el pacte, Munar havia donar en pocs dies el relleu al Consell a la socialista Francina Armengol.

A partir de la constitució de la Cambra, s'obrirà un termini de deu dies per a la constitució dels diferents grups parlamentaris.
Sobre això, les dues diputades d'Eivissa pel Canvi, que es presentaren en una coalició amb el PSOE, estan estudiant integrar-se en el Grup Mixt, encara que no es descarta que ho fessin amb el Bloc. Josep Mayans, d'AIPF, també podria anar al Grup Mixt en lloc del PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris