nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Rajoy vol una reforma de la llei electoral contra casos com el balear

Flaquer diu que el PP farà una oposició «el més lleial possible»

El president del PP, Mariano Rajoy, va anunciar ahir que introduirà la reforma de la llei electoral en el programa del partit per als pròxims comicis generals, per tal d'evitar casos com el de les Balears. Rajoy realitzà aquest anunci durant la seva al·locució davant de la Junta Directiva del partit, després de destacar que, d'acord amb les recents eleccions autonòmiques, hi ha forces polítiques que «queden a una distància sideral de qui guanya» els comicis i que, tot i això, «acaben governant». I partits, va afegir, que obtenen un «suport ínfim» i «acaben decidint la governabilitat».

A parer seu, aquestes situacions suposen una «falta de respecte per la voluntat» dels ciutadans «palmària i evident» que, a més, podria interpretar-se com una de les causes que influeixen en «l'abstenció massiva» registrada en alguns dels darrers processos electorals. Va ser en aquest context que Rajoy va situar «allò ocorregut a les Balears», on el partit ha obtingut «els resultats millors», amb el 47 per cent dels vots si fa no fa, «gairebé 20 punts per sobre del segon» i a un sol escó de la majoria absoluta i, a pesar de tot, no podrà governar.

Abans que Rajoy, va prendre la paraula el secretari general dels populars, Àngel Acebes, per expressar un reconeixement del líder del partit a les Illes i candidat en les eleccions, Jaume Matas, que va anunciar la seva retirada la setmana passada. Segons informaren fonts del partit presents en la reunió de la junta directiva, Acebes augurà «una etapa de desestabilització» a l'Arxipèlag gràcies al «sexapartit», terme que emprà per referir-se a la coalició entre el PSIB, UM i el Bloc. Del seu costat, el vicesecretari general del PP balear, Joan Flaquer, reiterà ahir que un pacte de govern entre el PSOE, el Bloc per Mallorca i UM «no correspon al pensament general» dels ciutadans, si bé expressà el seu respecte pel futur Govern, al qual el PP farà una oposició «tan lleial com sigui possible».

Flaquer afirmà que el balears no poden voler que el PP, «amb un 47 % dels vots», quedi fora de les institucions principals de la Comunitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris