algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Intervinguda al port de Palma la major partida d'heroïna dels darrers 20 anys

El Grup d'Estupefaents del CNP ha interceptat més de set quilos d'aquesta droga

72268

El detingut fou presentat ahir horabaixa davant l'autoritat judicial.

A.S.

Un poc més de set quilograms d'heroïna han estat confiscats a Palma a un «correu», una quantitat que suposa la major partida d'aquesta droga intervinguda a les Illes Balears els darrers 20 anys i, tal vegada, la major que ha confiscat mai la Policia a l'Arxipèlag. L'operació l'ha efectuada el Grup d'Estupefaents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Policia Nacional. Després de llargues setmanes d'investigacions, es va tenir coneixença de la possibilitat que un «correu» arribàs dissabte a Palma, per via marítima. Les feines de control i de vigilància s'intensificaren i, el dia previst, es detectà l'arribada del sospitós. Es tracta d'un home jove, anomenat Erik, que hauria arribat viatjant amb vaixell al port de Palma, amb un turisme de la marca Volvo. El jove fou primer identificat pels agents del CNP, que posteriorment efectuaren l'escorcoll de l'interior del vehicle.

En una maleta hi localitzaren uns paquets, i dins aquests hi descobriren una quantitat considerable d'una pols blanca. El resultat de les proves amb reactius per confirmar que es tracta d'heroïna, ha estat positiu. En principi, es pensava que la quantitat intervinguda era major, gairebé de deu quilograms, però dins els embolcalls hi trobaren un aparell de ferro, per pesar la droga, de devers tres quilograms de pes. El jove «correu» va ser detingut i se'l va traslladar a les dependències de la Direcció del Cos Nacional de Policia. Allà, va quedar ingressat als calabossos. Ahir horabaixa, una vegada acabades les diligències policíaques, l'individu va ser presentat davant de l'autoritat judicial. Segons pareix, el jove havia embarcat el cotxe amb la droga en el port de Barcelona, ciutat d'on se sospita que podria procedir la partida confiscada.

Les altres dues grans partides d'heroïna en tota la història de les Balears es varen intercepatar l'any passat. Per abril de 2006, el Grup d'Estupefaents de la Udico arrestà un altre «correu», també procedent de Barcelona, i se li varen intervenir 5.875 grams de la droga. A principi d'aquest mateix mes de juny, el grup policíac confiscà un total de cinc quilograms d'aquesta mateixa droga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris