nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Maratoniana reunió entre el PSIB i el Bloc per arribar demà a un acord

La coalició continua sense acceptar l'oferta d'Antich després d'una llarga reunió

77294

El canditat del PSIB a la presidència del Govern, Francesc Antich, entrant a la reunió a la seu socialista.

TERESA AYUGA.

El pacte encara no està tancat però es treballa de manera frenètica perquè PSIB, UM i Bloc arribin demà, almanco, a un principi d'acord a la sessió constitutiva del Parlament, i aconseguir així que en l'elecció de la Mesa ja es faci visible el canvi polític a Balears amb Maria Antònia Munar com a nova presidenta de la Cambra. L'acord, si arriba, es produirà avui.

Els socialistes i la coalició integrada pel PSM, EU-EV i ERC mantingueren ahir una altra reunió, molt llarga, amb els seus principals representants. Francesc Antich i Gabriel Barceló encapçalaren un altre pic les negociacions, que tingueren lloc a la seu socialista i que s'allargaren quasi fins a mitjanit.

A la trobada s'intentaren acostar les posicions, més enrocades encara des de l''amenaçant' missatge llançat dissabte per part del PSM sobre el que considerava un pobre contingut de l'oferta rebuda fins aleshores. Els socialistes ja intentaren el mateix dia millorar la seva oferta pel Govern, oferint a la coalició una nova Conselleria de Mobilitat que controlaria totes les polítiques de Transports, a més de les ja acordades de Treball i Acció Social i Comerç, Indústria i Energia.

Per part del Bloc es continuà considerant insuficient la proposta, convençuts que la negativa del PSIB de cedir-los la Conselleria d'Educació ha de suposar una important compensació amb un departament de molt de contingut polític i pressupostari. Ahir, a la reunió, els socialistes insistiren en aquesta via per intentar convèncer la coalició, augmentant les competències de què disposaria la Conselleria de Mobilitat.

Tot i l'acostament de posicions i la voluntat ferma de les dues parts perquè les negociacions acabin amb èxit, en qualsevol cas l'acord no arribarà fins avui i serà mínin, és a dir, que només inclourà definitivament el repartiment de les àrees del Govern autonòmic, qüestió a la qual va lligada la sessió constitutiva de demà en el Parlament i l'elecció de Munar.

Qüestions pendents

Encara que per a demà s'arribi amb un acord quant al Govern, quedaran pendents de resoldre altres qüestions com el repartiment de les àrees d'un Consell de Mallorca que estaria presidit per Francina Armengol i on després que els socialistes i UM tancassin pràcticament l'acord, el Bloc també discrepa sobre el que els ofereixen: la gestió de Serveis Socials, Igualtat i Cooperació Local.

La coalició tampoc no vol renunciar a disposar del senador autonòmic, qüestió en què el PSIB tampoc no cedeix, mentre que considera que hi ha aspectes programàtics tancats entre els socialistes i UM en els quals ha d'opinar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris