algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El Govern Calvo crearà tres nous districtes per acostar els serveis

L'actual divisió del terme municipal de Palma tan sols n'inclou cinc

La nova batlessa de Palma, Aina Calvo, tot just acaba de nomenar una Junta de Govern reduïda per poder dur a terme el ple extraordinari de dimecres que ve quan ja comencen a sonar algunes de les seves primeres iniciatives. Una d'aquestes ha de ser la remodelació de l'actual divisió del terme municipal, que actualment es troba repartit en cinc districtes i fins a 88 entitats de població.

La remodelació d'aquests cinc districtes electorals i administratius de Palma "Centre, Ponent, Nord, Llevant i Platja de Palma" passarà indefectiblement per la creació de tres més. L'objectiu és aprofundir en el procés de modernització i descentralització de l'administració municipal per, d'aquesta manera, poder acostar encara més els serveis que presta al ciutadà.

La iniciativa s'inclou en l'Acord per a la governabilitat i el futur sostenible de la ciutat de Palma, que tant el PSOE com el Bloc i Unió Mallorquina signaren el passat divendres dia 15 de juny, tan sols un dia abans de la constitució del nou Consistori palmesà. Es tracta d'un dels eixos d'actuació del nou Govern que es completa amb el «diàleg permanent i la voluntat d'acord» entre els mateixos grups municipals i amb la ciutadania, la «dinamització de la societat civil i la implementació d'instruments potents de participació ciutadana», a més de l'«honestedat i la transparència» en la gestió dels interessos públics i una «actuació planificada davant una política improvisada i desordenada».

Precisament tot allò que manllevà el Partit Popular a l'oposició durant el mandat de Catalina Cirer és el que ara es pretén tornar a la corporació per al foment del «civisme, la participació i la transparència». D'entrada, l'acord programàtic del nou Pacte de Progrés a l'Ajuntament de Palma té previst promoure «polítiques municipals que garanteixin el dret de la convivència dins un espai públic net, tranquil i solidari». A continuació, es fomentaran espais de participació a cada barriada palmesana.

Alhora, el nou Govern Calvo actualitzarà el Reglament de participació ciutadana per tal d'incloure el teixit associatiu en la presa de decisions tan importants com els mateixos pressuposts. Així mateix, es recuperarà la presència de la societat civil i dels grups municipals en els consells d'administració de les empreses públiques i dels organismes autònoms.

Aquesta iniciativa suposarà el redreçament definitiu d'un dels acords més polèmics que la majoria conservadora adoptà en el passat mandat i que privà de tota la transparència que fins aleshores tenia l'activitat política municipal.

Participació, transparència i descentralització seran els tres puntals del nou Govern municipal, de la nova majoria de progrés per Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris