algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Les obres de set centres de salut tenen pendents 100.000 ciutadans

Quasi la tercera part dels residents espera unes noves instal·lacions

Més de 100.000 ciutadans de Palma esperen que finalitzin les obres de construcció i de remodelació de set centres de salut d'Atenció Primària.

Tres d'aquestes obres són de nova construcció i estaran acabades abans de finals d'any: el Terreno, Aragó, el Molinar, mentre que unes altres dues, Pere Garau i Son Gotleu, estan experimentant una important reforma i ampliació de les instal·lacions. Les dues darreres, el Punt d'Atenció Continuada (PAC) de l'Escola Graduada i la Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Son Roca, tot just s'han iniciat.

Aquestes actuacions afecten la quarta part de la població de Ciutat, que segons el darrer padró municipal de 2006 arribava a la xifra de 400.872 residents.

La instal·lació sanitària que pareix que es finalitzarà primer serà el PAC d'Aragó, que té un cost de 3.049.901 i donarà cobertura sanitària a una població de més de 20.000 persones de les barriades de Son Rul·lan, Son Cladera, el Rafal, Son Fortesa i Verge de Lluc.

Un altre centre que en breu estarà a ple rendiment és del Molinar, que dona cobertura a 5.000 targetes sanitàries i ha suposat una inversió d'1.263.706 . El que sembla que es retardarà una mica és el del Terreno, que encara no té dotació econòmica assignada.

Pel que fa a les dotacions que s'estan reformant i ampliant, el centre de salut de Son Gotleu està llest, ja que s'ha fet en diverses fases, mentre que la intervenció de Pere Garau s'ha allargat molt a causa de la magnitud de l'obra, que ha suposat una inversió d'1'9 milions i duplicarà la superfície actual del centre.

Finalment, dins el grup d'instal·lacions sanitàries d'Atenció Primària que inicien les obres enguany es troba el nou PAC Escola Graduada, que substituirà les actuals infraestructures. Així mateix s'ha de tenir en compte la construcció de la UBS de Son Roca, que disposarà de més de mil metres quadrats d'un solar situat a la confluència dels carrers Cap Pinar, Cap Blanc i Cap de Formentor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris