nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El PP ja expressa obertament el seu malestar amb Matas per abandonar-lo

L'entorn de la direcció estatal critica el líder balear per haver contradit les ordres de Rajoy

Una vegada que el PP s'ha refet de la commoció provocada per la sobtada renúncia de qui ha estat el seu líder a les Balears els darrers onze anys, dins el partit creixen les crítiques contra Jaume Matas per la inoportunitat de la seva decisió i ja es manifesta obertament el malestar amb ell.

Encara que en el PP balear només s'han atrevit a criticar públicament la decisió Catalina Cirer i el seu equip de Palma (l'exbatlessa va afirmar divendres que «fer autocrítica no és el mateix que abandonar» el PP), la direcció estatal de Madrid és la que s'ha pres pitjor la notícia i dirigents del carrer de Génova han fet saber el seu gran malestar amb Matas, un sentiment del qual es feien ahir ressò gran part dels mitjans estatals.

La direcció, més que per la situació en la qual Matas deixa el partit a les Balears (la pitjor de la seva història, a l'oposició en totes les institucions principals), està molesta perquè el líder balear ha contradit les ordres expresses donades pel president de la formació, Mariano Rajoy, que ningú no dimitís a conseqüència dels resultats del 27-M fins a les eleccions generals, que previsiblement no es duran a terme fins l'any que ve. «Aquí no dimiteix ningú», foren les paraules de Rajoy, que tal com el mateix Matas reconegué, no s'avenen gens amb la seva decisió.

Des de Madrid, el PP no vol que es faci una lectura derrotista en clau estatal davant el PSOE sobre les passades eleccions autonòmiques, una sensació que ha afavorit Matas amb la seva renúncia, i per això havia demanat que els congressos regionals i les decisions sobre canvis de lideratge no fossin fins després de les generals. Segons assenyalaven ahir els mitjans estatals, Rajoy i el secretari general dels populars, Àngel Acebes, intentaren convèncer diverses vegades Matas perquè ajornàs la seva renúncia en benefici del partit.

De tot això es desprèn també que tant l'encara president del Govern com el seu partit han volgut donar un caire personal a la seva dimissió, deslligant-la de la situació política. Ara queda per veure si aquest malestar afectarà les intencions de Matas de passar uns mesos a Madrid col·laborant amb el PP abans de traslladar-se als EUA.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris