nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El PSM demana més i no garanteix el vot a Munar dimarts en el Parlament

El pacte de centreesquerra passa perquè la líder d'UM presideixi la Cambra balear

80232

A la dreta, els dirigents Antoni Alorda, Gabriel Barceló i Bernat Aguiló conversen amb altres companys del PSM. Fotos: T. AYUGA.

El PSM anuncià ahir que considera que fins ara no té «propostes concretes» per part del PSIB per tal de formalitzar un pacte juntament amb UM per al Govern i el Consell de Mallorca, per la qual cosa no garanteix el seu vot dimarts en el ple de constitució del Parlament, on els socialistes i els de Munar han acordat fer presidenta aquesta.

La formació que integra la coalició del Bloc amb Esquerra Unida-Els Verds i Esquerra Republicana mantingué una reunió del seu consell de direcció política de la qual sortí un missatge d'exigència i de malestar amb els socialistes per haver anunciat que ja tenen tancat l'acord amb UM, tot i que ells consideren que el que se'ls ha oferit encara no és suficient.

Gabriel Barceló i Joana Lluïsa Mascaró transmeteren això en la roda de premsa posterior. «No tenim un plantejament clar per part del PSOE», afirmà el secretari general del PSM, insistint que, en les condicions actuals, «el Bloc no està en condicions de tancar l'acord».

Convençuts

No obstant això, assegurà que «continuarem amb les negociacions convençuts que el proper dimarts hi haurà un acord. Si no fos possible, tendríem quinze dies més».

La presidenta dels nacionalistes, Joana Lluïsa Mascaró, elevà el to i considerà que les negociacions entre els socialistes i UM han semblat «una partida de pòquer sense conclusions serioses». «D'aquesta manera no sortirà un bon govern ni il·lusionant», afegí.

En aquest ambient, el PSIB i el Bloc es tornaren a reunir ahir horabaixa en unes negociacions que previsiblement s'allargaran durant avui i demà. L'encontre, amb els socialistes Francesc Antich, Francina Armengol i Miquel Mestre, i Gabriel Barceló, Joana Lluïsa Mascaró i Josefina Santiago per part del Bloc, serví per acostar posicions, però només una mica.

Des del PSIB s'oferí a la coalició el control d'una conselleria de Mobilitat, que gestionaria totes les polítiques de transport, entre les quals el tren. Es tractaria d'una àrea atractiva políticament i pressupostàriament, amb la qual els socialistes volen 'compensar' el Bloc per no haver-los cedit el control de l'àrea d'Educació, com pretenia la coalició, que d'aquesta manera, a més de l'esmentada àrea de Mobilitat, controlarien en el Govern les conselleries de Treball i Acció Social i Comerç, Indústria i Energia.

Respecte al Consell, no hi hagué avanços significatius. El Bloc també vol que els socialistes millorin la seva oferta en aquesta institució. Fins ara, els socialistes els han oferit controlar les àrees de Serveis Socials, Igualtat i Cooperació Local.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris