algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Museu Etnològic jubila la seva responsable després de 25 anys

Li han canviat el malnom i la coneixen com na Francisca «des Museu»

Després de 25 anys de servei i feina al Museu Etnològic de Muro, la seva responsable, que al poble ja coneixen com na Francisca «des museu», es jubilarà el proper mes d'agost.

Na Francisca abans treballava de modista i explicà que començà al Museu de Muro l'abril de 1982 i que ara, després de tant de temps de treballar-hi, diu que està un poc trista «perquè són molts d'anys al Museu. M'hauré d'acostumar a no ser aquí cada dia a les 10 i em fa una mica de por no encaixar amb la falta de rutina diària».

Un fet curiós és que na Francisca ha perdut els seus malnoms de part de pare i de mare, que eren «Anguila» i «Gorell». Ara la gent de Muro la coneix com na Francisca «des Museu». Com a anècdota explicà que alguna vegada la gent que visita el Museu ha robat una cullera de fusta o algun ganivet vell. «No sé a qui pot interessar tenir una cullera vella de fusta a casa seva, quan a les botigues en venen de noves», comentà na Francisca.

El Museu de Muro és la secció etnològica del Museu de Mallorca i va ser inaugurat el juliol de l'any 1965. L'edifici va ser donat a l'Estat per Gabriel Alomar Esteve, que també l'any 1969 va donar una petita casa veïna per tal de fer-hi una reestructuració dels fons museístics sense que les primeres instal·lacions patissin canvis essencials.

El Museu Etnològic de Muro rep visites de turistes, troben un casal antic ple d'estris i d'eines que empraven els artesans mallorquins en els seus oficis, ara ja perduts gairebé totalment. Aquestes col·leccions d'eines il·lustren l'evolució dels oficis artesans desenvolupats a Mallorca fins als temps recents.

El Museu de Muro disposa de sales monogràfiques dedicades només a objectes dels oficis, com ferrer, sabater, teixidor, torner, cullerer, fuster, etc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris