algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cirer diu a Matas que «fer autocrítica no és el mateix que abandonar» el PP

El partit a Palma és el més crític amb la decisió de l'expresident i diuen que «no era el moment»

Les primeres veus crítiques a la decisió de Matas d'abandonar la política provenen del seu mateix entorn conservador, dels propis companys de files. Així, la vicesecretària regional del PP balear i presidenta de la formació a Palma, Catalina Cirer, manifestà ahir la seva «sopresa» per l'«inesperat» d'una notícia «que respect però que no compartesc».Cirer anà una miqueta més enllà quan recordà a l'expresident que «una cosa és fer autocrítica i l'altra abandonar el partit. Si aquest fos el criteri a seguir, tots aquells que tenim càrrecs directius en el PP també hauríem de partir». En aquest sentit, l'exbatlessa de Palma, actual cap de l'oposició municipal, declarà que «tan important és saber guanyar com acceptar uns resultats que no ens són favorables».

Cares llargues i poques ganes de xerrar. Tot i que alguns regidors del PP s'havien de mossegar la llengua per no dir tot allò que pensaven. «No és el moment adequat per prendre una decisió d'aquestes característiqes», diguè el regidor conservador Rogelio Araújo. En un aire molt semblant, el també regidor del PP Àlvaro Gijón, manifestà que «el missatge que transmet la partida de Matas no és gens positiu per a nosaltres en aquests moments». Aquest era l'ambient que es respirava ahir dematí en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma, on es concentra la plana major conservadora de la capital balear. Allà mateix, el secretari general del PP a Ciutat i membre de l'actual grup municipal, Rafael Duran, assenyalava que «els arguments personals s'han de respectar i acceptar, però els polítics no els puc compartir. Jaume Matas no suposava ara cap obstacle o entrebanc pel PP balear i pel seu projecte de futur».

Sembla clar, per tant, que existeix un ampli consens sobre la poca idoneïtat del moment escollit per l'expresident del Govern per «abandornar» la nau conservadora, just quan han perdut el poder a les principals institucions de les Illes: Parlament, consells insulars i Ajuntament de Palma. Teòricament, ara començava a obrir-se en el PP un període de reflexió sobre les causes de la derrota i la impossibilitat d'iniciar negociacions amb UM. La duresa dels atacs a la formació de Maria Antònia Munar «havia estat un tot o res, una decisió que s'havia pres amb totes les conseqüències», reconegué Àlvaro Gijón.

L'exbatlessa de Palma, Catalina Cirer, instà la militància conservadora a mantenir-se «més unida que mai» i a «fer pinya» al voltant de Rosa Estaràs, la qual tendrà a partir d'ara la responsabilitat de liderar el partit fins al proper congrés regional del PP. «Hem de mirar cap endavant i fer feina per recuperar-nos. No és la primera vegada que ens trobam en una situació semblant», afegí Catalina Cirer.

Si bé és cert que s'esperava que Jaume Matas partís d'aquí a uns mesos, després de les eleccions generals, ningú no podia imaginar que la decisió arribàs ara i, sobretot, tan madurada i tan ben planificada, amb una destinació laboral inclosa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris