muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Calvo referma compromisos de ZP amb Son Busquets i la falca verda

La nova batlessa es reuní amb el delegat del Govern, la rectora de la UIB i la presidenta del Consell

Esponjar el projecte d'urbanització de Son Busquets per dotar-lo de més equipaments públics i ampliar l'actual projecte de falca Verda cap als afores de Ciutat són «prioritats» en les quals coincideixen Estat i Ajuntament de Palma. En aquest sentit, la batlessa de Palma, Aina Calvo, aprofità la seva visita al Delegat del Govern, Ramon Socias, per refermar els compromisos de ZP amb Palma. Pel que fa a l'antic quarter d'Artilleria de la carretera de Valldemossa, Calvo reconegué que una de les qüestions a tractar a la primera Junta de Govern serà, precisament, la revisió del Pla Especial (PERI) de Son Busquets. La batlessa no volgué precisar si «rebaixarem l'edificabilitat i el nombre d'immobles», entre altres coses perquè «abans ho hauran de determinar els tècnics».

Quant a la revisió de l'acord amb el Ministeri de Defensa, Calvo manifestà que no farà falta, ja que «existeix la voluntat política de Cort de dur els habitatges públics a altres zones de Ciutat». Allò més important, assenyalà, «és que Son Busquest sigui una realitat ben aviat». Pel que fa a la implicació de l'Estat en l'ampliació de la falca verda, Calvo espera poder aprofitar la propera a Palma visita del secretari general per a la Biodiversitat i el Territori del Ministeri de Medi Ambient, Antonio Serrano, per tractar aquest tema. Després de la visita a Socias, la batlessa fou rebuda per la rectora de la UIB, Montserrat Cases, i la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

Amb aquesta darrera. Calvo reafirmà la voluntat del Consistori que la institució insular recuperi les competències d'Urbanisme que li manllevà la Llei de Capitalitat del PP. Alhora, expressà la necessitat imperiosa de col·laboració entre ambdues institucions. Sobre les polèmiques que distanciaren Cort i el Consell en el passat, Calvo digué que en tractar-se d'una visita protocol·lària no n'havien parlat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris