muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

Els britànics gasten prop de 3.000 milions d'euros anuals a les Illes

L'ambaixadora i representants de la diplomàcia inauguraren la nova seu del consolat a Palma

Els turistes i ciutadans britànics que resideixen a les Illes realitzen una despesa anual de prop de 3.000 milions d'euros a les Balears. Així, ho manifestà l'ambaixadora del Regne Unit a Espanya, Denise Holt, que inaugurà amb el subsecretari d'Estat britànic per Afers Consulars, Lord Triesman de Tottenham, la nova seu del consolat a Palma, ubicada al carrer Convent dels Caputxins.

Holt assenyalà que cada any visiten les Illes 3'4 milions de turistes del seu país, dels quals 2'2 milions van a Mallorca, 600.000 a Eivissa i 600.000 a Menorca. Per altra banda, recordà que a l'Arxipèlag hi ha un total de 52.000 residents britànics, uns 40.000 a Mallorca, 6.000 a les Pitiüses i 6.000 més a Menorca. Balears disposa de dos consolats: un a Palma, a càrrec de Paul Abrey, amb competència consular a Mallorca i a Menorca, i l'altre a Eivissa, a càrrec de Helen Watson, per les Pitiüses.

La nova seu ha suposat una inversió d'un milió d'euros, fet que per la cap de la diplomàcia britànica a l'Estat espanyol demostra «el compromís del Govern britànic per mantenir i millorar l'operació consular a Mallorca i Menorca». Per la seva banda, Lord Triesman explicà que la xarxa consular britànica a Espanya ha signat dos importants convenis per ampliar la línia de serveis a la seva comunitat.

El primer, signat amb Age Concern, suposarà la posada en marxa d'un número d'informació per als ciutadans britànics majors de cinquanta anys. L'objectiu és que tenguin un contacte per accedir a l'assistència mèdica i els serveis socials espanyols. El segon s'ha realitzat amb el Ministeri de Treball perquè dos assessors ministerials obrin oficines a Alacant i a Màlaga oferint informació a la comunitat britànica sobre com obtenir subsidis al Regne Unit o transferir el cobrament de la seva pensió a Espanya.

Triesman remarcà que els dos convenis i la nova oficina consular oberta a Palma suposen aportar «una major qualitat en els serveis que es presten als ciutadans britànics a Balears». Afegí que el nomenament de Paul Abrey, que prové del sector privat, com a cònsol britànic a Palma aportarà també «major qualitat per la seva gran experiència professional». A l'acte d'inauguració assistiren el delegat del Govern, Ramon Socias; la consellera en funcions d'Immigració, Encarnación Pastor; la nova regidora de Palma Joana Maria Borràs; el president editor del Grup Serra, Pere A. Serra, i representants d'estrangeria de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris