nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La Sala vigilarà el padró d'immigrants en detectar inscripcions fraudulentes

Moltes persones s'empadronen al poble en tenir més facilitats que al municipi on viuen

74440

L'Ajuntament de Porreres exigirà més documentació als immigrants per empadronar-se.

L'Ajuntament de Porreres intensificarà el control d'empadronament d'immigrants mitjançant la sol·licitud de més documentació a les persones que sol·licitin la seva inscripció en el padró municipal. El motiu que ha duit l'equip de govern d'Unió Mallorquina darrerament constituït a dur a terme aquesta mesura ha estat que s'ha detectat que molts immigrants s'han empadronat a la localitat en els darrers anys perquè tenen més facilitats que en els municipis on realment resideixen. «Sembla que a altres pobles exigeixen més papers i vénen a empadronar-se a Porreres però hem detectat que realment no viuen aquí», explicà el batle, Bernat Bauçà. Davant aquesta situació, els serveis administratius municipals sol·licitaran documents que avalin que la persona que demana empadronar-se té la intenció de residir a la localitat. Bauçà explicà que se sol·licitarà un contracte de lloguer avalat davant notari i fins i tot una autorització escrita del propietari que lloga l'habitatge on s'especifiqui quantes persones viuran a la casa.

Això permetrà que l'Ajuntament pugui tenir un major control sobre la població immigrant empadronada i la que realment resideix al municipi. Aquesta mesura ha estat una de les primeres decisions d'aquest mandat i ha sorgit arran de diferents reunions entre Bernat Bauçà i la regidora de Benestar Social, Francisca Mora, després de reunir-se amb el personal de la Policia Local i de Serveis Socials. Arran d'aquest encontre, es va convenir que aquesta darrera delegació posarà en marxa un informe sobre la situació de l'empadronament d'immigrants que resideixen a cases en règim de lloguer. «La tasca no serà fàcil i l'anirem fent a poc a poc. Es mirarà quantes persones estan empadronades a una casa i quantes hi viuen realment», explicà el batle.

El batle no va poder facilitar dades concretes sobre el nombre d'immigrants que s'han empadronat a Porreres però resideixen a altres pobles on fins ara els posaven més impediment burocràtics. Bauçà apuntà que l'informe del departament de Benestar Social traurà les xifres a la llum i aleshores el seu equip decidirà sobre la forma de procedir. Aquesta ha estat una de les primeres actuacions del nou equip de govern d'aquest mandat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris