muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Jaume Font deixa 55 projectes de millora de torrents dins el calaix

La Conselleria ha invertit 36 milions d'euros per condicionar la xarxa hidrogràfica de Balears

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, abandona el seu càrrec deixant 55 projectes de millora de torrents redactats per al successor en el seu càrrec. L'execució d'aquests plans de millora costarien prop de 36 milions d'euros, en cas que el nou Govern decidís aplicar-los. Font així ho explicà ahir durant la presentació del balanç de les obres de millora i condicionament dels torrents que s'han dut a terme durant aquests darrers quatre anys. La inversió de la Conselleria de Medi Ambient durant aquesta legislatura ha pujat fins a 60 milions d'euros. «Amb la destinació d'aquesta partida hem aconseguit eliminar molts de punts perillosos o delicats de la xarxa de torrents de Balears "explicà el conseller en funcions. No és que hàgim modificat el llit de tot un torrent, però sí que hem eixamplat alguns trams que eren molt estrets o hem modificat ponts que tenien l'obertura molt petita, on l'aigua es podia embossar amb una torrentada». Segons el pla d'actuació per al 2007, un total de 40 projectes estan en marxa en aquests moments. La majoria, 36, es troben a Mallorca; 2 a Eivissa i 2 més a Menorca.

«Les actuacions fetes per la Conselleria evitaren que les torrentades que es produïren el mes d'abril fossin majors», digué Font. Aquell mes, les fortes pluges feren que el torrent Major del Port de Sóller es desbordàs i inundàs una gran àrea del nucli urbà. Les accions del Govern no s'han restringit als torrents al seu pas per fora vila, sinó que també s'han fet millores als torrents al seu pas per alguns nuclis urbans. «Aquelles imatges dels anys vuitanta en què es veia la ciutat de Manacor tota negada ja no es podran tornar a repetir. Ministeri i Govern desviaren una part del cabal del torrent fora del poble i el llit que continua per dins s'ha soterrat i millorat», digué Font. Altres municipis que s'han vist afectats per aquestes actuacions de millora són Búger, sa Pobla, Muro, Campanet, Selva i Palma.

Es millorà el torrent de sa Mosquera, al seu pas pel poble de Caimari. En el seu tram que transcorre paral·lel a la carretera de Selva fou soterrat i convertit en un passeig per a vianants. El torrent Gros, al municipi de Palma, que era un focus de freqüents inundacions, també fou eixamplat . Font féu un balanç molt «positiu» de la legislatura que està a punt d'exhaurir-se amb l'entrada d'un executiu. «Els govern passen, les institucions queden. I això és coneixedor amb les obres dels torrents», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris