nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

L'estalvi ètic de Colonya concedí més de 48 mil en ajudes el 2006

L'entitat augmentà l'any passat un 37'27% els saldos dels dipòsits

L'estalvi ètic de Caixa Colonya, una iniciativa que serveix per finançar iniciatives de caire social com l'eradicació de la pobresa, resoldre l'atur, l'exclusió social i la millora del medi ambient, concedí l'any passat un total de 48.353 euros en subvencions, la qual cosa suposa un increment del 74'46% en relació a l'any 2005. Així ho posaren de manifest ahir el coordinador de l'estalvi ètic, Antoni Amengual; i l'economista i membre de l'estalvi ètic Pere Albertí, durant la presentació de la memòria de l'any 2006, que també demostra que ha augmentat un 37'27% el saldo dels dipòsits, que l'any passat se situaren en 13.276.953 euros.

Caixa Colonya promou aquesta iniciativa des de l'any 2000 a través d'uns comptes per a persones o entitats amb condicions avantatjoses que destinen el 50 per cent dels seus interessos a crear aquest fons ètic i finançar projectes solidaris. Amengual assenyalà que «la transparència» és clau en aquest projecte.

Amengual i Albertí afirmaren ahir que «només hi ha un 18% invertit en finançament en relació al fons de dipòsit, fet que indica que no hi ha la demanda preparada per ser etesa per cobrir aquests projectes que podrien sorgir». Per aquest motiu, l'estalvi ètic de Caixa Colonya ha tengut en compte «aquest excés de diners per invertir i hem decidit obrir el finançament a entitats d'aquí que treballen pel tercer món», concretà Amengual. L'any passat l'entitat oferí préstecs i crèdits a diferents entitats com la Fundació Es Garrover per comprar un local a Inca o avals per al GOB per recuperar la milana. La banca ètica atorgà 18 subvencions per a entitats com Càrites diocesana de Menorca; Probens, que treballa per facilitar l'accés a l'habitatge als més desfavorits; S'altra senalla, que difon i sensibilitza sobre la importància del comerç just, i Zaqueo, que es dedica a l'acollida de toxicòmans actius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris