muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

El jurat declara culpable l'acusat d'assassinar dos indigents a Palma

Fiscal i acusació demanen una indemnització de 120.000 euros per a les famílies

103844

Jacinto Grimaldo, en sortir ahir del tribunal que el condemnà per assassinat.

A.S.

El jurat popular va declarar culpable Jacinto Grimaldo, l'acusat de matar a martellades dos indigents mentre dormien sota un pont de la via de cintura de Palma. Vuit dels nou membres van emetre un veredicte condemnatori, afirmant que l'acusat va actuar «de manera intencionada i sorpresiva i impedint la seva defensa». En el cas de Santiago Gonzalo, puntualitzen que «li va causar l'agonia fins a la seva expiració». El jurat va destacar que l'acusat estava sota el pont «injectant-se cocaïna», que duia un martell d'encofrador i que se'n va anar d'allà amb una bossa que contenia begudes alcohòliques, presumptament dels morts.

Els membres del tribunal popular tampoc no van creure que Jacinto Grimaldo, malgrat consumir cocaïna, «tingués les seves capacitats mentals alterades i que sabia diferenciar entre el mal i el bé». L'acusat va assegurar haver patit amnèsia abans dels fets, encara que la seva coartada va començar a desmuntar-se amb la declaració dels diferents investigadors. En primer lloc, els policies d'Homicidis van explicar que havien trobat empremtes d'una sabata seva al lloc. Posteriorment, la Policia Científica va confirmar que hi havia sang d'una de les víctimes al seu calçat.

Una altra de les informacions fonamentals per al jurat va ser la mateixa confessió de l'acusat davant de la Policia. Jacinto Grimaldo va explicar als agents que havia comès el crim amb un martell d'encofrador i que l'havia llançat a un contenidor, en el polígon de Llevant. Encara que l'arma homicida mai no va ser trobada, els forenses van afirmar que les ferides de les víctimes tenien moltes probabilitats d'haver-se realitzat amb aquest arma, que l'acusat solia portar en una motxilla al seu treball de paleta a Inca. Després del veredicte del jurat popular, el fiscal i l'acusació demanen ara una pena de 38 anys de presó i sengles indemnitzacions de 120.000 euros per a cada una de les famílies de les víctimes mortals. Per la seva part, la defensa de l'acusat ha demanat que es rebaixi la pena «un o dos graus, segons com ho disposi el tribunal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris