cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Martorell afirma que els 90.000 euros del batle s'ajusten als «sous de mercat»

Segons la mà dreta de Delgado, l'anterior salari de 60.000 euros anuals «no estava dignificat»

69276

Teresa Martorell i Carlos Delgado, durant el ple fet ahir a Calvià.

M.T.

El ple de l'Ajuntament de Calvià, reunit ahir en sessió extraordinària, va aprovar, amb els únics vots favorables del PP, apujar un 50% el sou del batle Delgado i el fitxatge de 40 assessors. La primera tinent de batle de l'Ajuntament de Calvià i darrera responsable de l'àrea municipal d'Economia i Hisenda, Teresa Martorell (PP), va intentar ahir justificar l'increment -més d'un 50 per cent- del sou del batle Carlos Delgado (PP) argumentant que el salari del màxim mandatari calvianer (que fins ara cobrava la modesta quantitat de 60.000 euros bruts anuals) ha d'equiparar-se «als sous de mercat, al que veiem en l'actualitat», afegí. Cal recordar que Delgado ha decidit apujar-se el sou 30.000 euros, de manera que passa de cobrar 60.000 euros bruts anuals a percebre'n 90.000.

Martorell assegurà davant del ple del Consistori, reunit ahir de manera extraordinària, que el notable increment salarial del batle «fa referència a la seva capacitat de treball, a la seva responsabilitat i al seu lliurament». «El batle no ha tingut vacances en quatre anys», apuntà l'edil d'Economia i Hisenda, qui va concloure la seva encesa defensa dels emoluments que rebrà el seu cap recordant que «tots nosaltres necessitam dignificar un sou que no estava dignificat». «És un salari just i digne», va concloure. Des dels bancs de l'oposició, el portaveu d'UM en l'encontre municipal, Isidre Cañellas, va titllar d'«abús» l'increment salarial amb més d'un 50 per cent que s'ha autoaplicat Carlos Delgado, i va acusar el batle de fer un «ús pervers de la confiança dels ciutadans». Així mateix, Cañellas es va referir a les paraules de Delgado en campanya electoral quan aquest va qualificar UM de «llast». «És veritat que UM era un llast per al seu anterior govern, amb nosaltres mai no hagués pres una decisió com aquesta perquè no els ho haguéssim permès». Des de les files socialistes, Antoni Manchado va qualificar la pujada salarial d'«absurda i exagerada», i d'«afront als altres empleats municipals».

D'altra banda, Manchado va rebatre els arguments esgrimits per Teresa Martorell preguntant-li «a quin mercat?» es refereix quan sosté que les noves retribucions del batle s'ajusten als «sous de mercat». «Sens dubte, al mercat de la política no és», va advertir el portaveu del PSOE. Manchado afegí que «ningú no discuteix la feina de Delgado», encara que recordà que aquest «és batle perquè vol». Manchado va concloure la intervenció apuntant que l'anterior salari del batle, 60.000 euros bruts anuals, presentava unes «condicions prou dignes». Teresa Martorell va contestar a Cañellas i a Manchado assegurant que «els ciutadans entenen aquests sous» i que aquests estan al nivell dels sous que es paguen a les «empreses privades». Pel que fa a això, Manchado va contestar a Martorell que «les empreses privades es gasten els diners privats, no el de tots els ciutadans». Delgado tot just va intervenir en aquest punt i només va dir que «el temps donarà la raó o la llevarà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris