muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La platja podria estar tancada una setmana per les filtracions

Els tècnics treballen a mà per localitzar l'origen de les aigües fecals

La platja d'Albercuix estarà tancada al bany una setmana pel cap baix, i és que el procediment per detectar l'origen de les filtracions d'aigües fecals a la zona avança molt lentament. Els tècnics municipals s'esforçaven ahir a delimitar la zona més problemàtica per poder cercar la causa principal dels abocaments i adoptar mesures per impedir que es repeteixin els fets. El batle de Pollença, Joan Cerdà (UM-UNPI), digué ahir que «per nosaltres la prioritat és la salut dels banyistes, per això la platja estarà tancada el temps que sigui necessari».

Tècnics municipals treballaren ahir durant tot el dia a les clavegueres per fer un mostreig que permeti conèixer en quatre o cinc dies quina és la concentració de col·leiformes d'origen fecal que hi ha a cada mostra i així tractar de delimitar amb la major fiabilitat possible la zona d'origen de la filtració. Una vegada que es coneguin les dades, els tècnics podrien recórrer de quatre grapes la xarxa de clavegueram per detectar si s'ha connectat alguna canonada de fecals a la xarxa d'aigües pluvials. No obstant això, no està clar que aquest sigui l'origen del problema.

També podria ocórrer que alguna avaria a la xarxa de fecals provoqui filtracions d'aigües brutes a les aigües subterrànies i que aquestes vagin a parar a la platja d'Albercuix, perquè a algunes obres on es fan excavacions estan bombejant aigua a la xarxa de pluvials. Pel que pugui passar, l'Ajuntament de Pollença ja ha adoptat algunes contramesures com ordenar que cessin els esmentats bombejaments que, en lloc de desembocar a la xarxa de pluvials, ho faran a la xarxa de fecals. Si la recerca manual de la filtració no resulta efectiva, l'Ajuntament de Pollença encara tindrà un altre recurs: introduir una minicàmera a la xarxa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris