algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

«M'abaixaré el salari en relació al que cobrava l'anterior batle»

Guillem Bernat justifica la legitimitat del pacte i promet seny

Guillem Bernat és el nou batle de Sóller des del 16 de juny en virtut del pacte entre UM i els partits d'esquerra. Aquest pacte suposa que d'aquí a dos anys Bernat haurà de lliurar la vara al socialista Josep Ll. Colom, que serà el batle fins el 2011.-Què suposa per a vós ser batle de Sóller?
-Sens dubte és una gran satisfacció. Políticament, sobretot estic satisfet d'haver recuperat, gràcies a l'esforç i a la capacitat de consens, aquest espai polític que corresponia a UM.

-Creis que, tal com assegura el Partit Popular, el vostre nomenament pot ser percebut per una part de la població com un frau?
-Estic molt tranquil quant a això, en primer lloc perquè la Llei empara els pactes i aquests entren en les regles del joc democràtic, unes regles que ens afecten a tots. El PP també ha pactat on ha pogut quan no ha aconseguit majories, i en l'anterior legislatura eren quatre els partits que formaven l'equip de govern. Crec que també hi ha una gran part de la ciutadania que ho veu així.

-Quines seran les primeres actuacions?
-Una vegada que tinguem un diagnòstic clar de la situació i els expedients oberts, ens posarem a treballar. L'Ajuntament ha de continuar funcionant, no volem aturar gens ni paralitzar res. En urbanisme no ens agrada la proposta que s'ha fet del Pla d'horts i la revisarem.

-En què notarà el ciutadà el canvi de rumb a l'Ajuntament?
-Sobretot volem que tota l'actuació municipal sigui totalment transparent i que el ciutadà tengui el major accés possible a la informació. Per aconseguir-ho, habilitarem tots els mecanismes necessaris: compareixences, rodes informatives i canviarem l'hora dels plens ordinaris... No vull ser un batle de despatx, sinó de carrer.

-Hi haurà molts càrrecs de confiança en aquesta nova etapa?
-Hem de fer el possible per evitar despeses inútils. El Pacte creu que s'han d'agafar el mínim de càrrecs i assessors. Tal vegada es farà puntualment. Jo vull donar exemple i he agafat una funcionària de la casa com a secretària de batlia.

-Durant la campanya, vau dir que si éreu escollit vos rebaixaríeu el sou... Ho manteniu?
-M'abaixaré el sou respecte al que cobrava l'anterior batle i no serà de manera simbòlica.

-Voleu afegir res més?
-Vull transmetre als ciutadans un missatge de tranquil·litat, una petició de confiança per al pacte i una promesa de «seny».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris