nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Matas abandona el vaixell i se'n va als EUA

Anuncia que deixa la política per passar a l'empresa privada i deixa el PP en mans d'Estaràs

66096

Jaume Matas, visiblement afectat, anuncià les seves intencions per deixar la política. Fotos: M.A.C.

L'«era Matas» a la política balear acabà ahir per decisió del seu protagonista només 24 hores després de conèixer que seria desallotjat del poder de manera imminent. Han passat 11 anys i tres dies des que Jaume Matas prengué possessió per primera vegada del càrrec com a president del Govern, temps en el qual ha perdut i guanyat eleccions i ha arribat a ser ministre del Govern Aznar.

Matas reuní ahir la junta directiva del PP balear per anunciar que, després de la decisió presa el dia anterior per UM de no negociar amb els populars i formalitzar un pacte amb l'esquerra, ell havia decidit renunciar a tots els seus càrrecs i abandonar la vida política. Segons explicà ell mateix, la seva renúncia implica que dimarts que ve ja no prendrà possessió de la seva acta de diputat en el ple de constitució del Parlament, que se celebrarà previsiblement dimarts que ve, i que el partit queda des d'ara en mans de Rosa Estaràs «per coordinar un procés transitori» fins a la celebració del congrés regional després de les eleccions generals de l'any que ve. La seva número dos també serà ara la presidenta del grup parlamentari popular.

Fins aleshores Matas continuarà en el càrrec de president del PP balear, però sense cap funció executiva, perquè també anuncià que després d'«uns mesos de descompressió» té decidit iniciar «un projecte professional fora de la vida política» que significarà el seu pas a la iniciativa privada, concretament als Estats Units, encara que no volgué precisar per quina empresa ha estat contractat ni quina tasca farà. L'encara president del Govern restà importància a la seva decisió respecte de l'etapa que ha de començar ara el seu partit «perquè fa temps que jo ja havia anunciat que no seria el candidat al 2011», i es mostrà segur que això no li restarà força en la seva tasca d'oposició. «El PP no és Jaume Matas», volgué aclarir.

El fins ahir líder del PP balear s'acomiadà de la vida política justificant la seva sortida del poder i acusant UM i l'esquerra d'establir un acord «per eliminar al partit més votat i treure de les institucions el que ha obtingut el 47% dels vots, i això és l'únic que els uneix en lloc d'un programa polític coherent».

Acusà també UM d'haver avantposat «els interessos de partit als dels ciutadans», i digué que té la seguretat que «no ha tingut en cap moment voluntat de pactar amb el PP» i fonamentà això en el fet que ahir mateix s'havia tornat a reunir amb la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, i que així l'hi havia manifestat. «Al PP no l'han derrotat les urnes perquè ha obtingut els millors resultats de la seva història, al PP l'ha separat de la victòria un sistema de partits i una llei electoral», digué Matas per justificar la pèrdua de la majoria absoluta del seu partit, i afegí que «la ciutadania rebutja aquest tipus de segona volta en els despatxos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris