cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Rajoy demanà a Matas que aguantàs fins les generals però no li va fer cas

El cap del PP balear li anuncià les seves intencions després que Munar li donàs el no

El president del PP estatal, Mariano Rajoy, ho sabia des de dimecres a vespre. Jaume Matas li avançà la seva decisió d'abandonar la política activa a través d'una conversa telefònica efectuada just després que la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, li donàs el No com a resposta a la seva oferta de pactes. El líder dels populars espanyols li demanà que almanco aguantàs fins després de les pròximes eleccions generals, previsiblement el març, i se n'anàs aprofitant el congrés ordinari que s'haurà de fer. Matas ha fet cas omís a la petició del seu cap.

Així ho explicà Matas durant la compareixença pública davant tots els mitjans de comunicació que tingué lloc ahir per donar comptes de la seva situació. En la seva intervenció, l'encara president del PP detallà que a Rajoy «no li pareixia bé la decisió però que la respectava, cosa que agraïa». El líder estatal dels conservadors no volia que el PP balear patís cap crisi abans de les generals, per tenir tot el partit activat davant les eleccions. No serà així. L'anunci sobtat de la retirada de Matas també provocà la reacció del portaveu del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, qui expressà que «avui —ahir pel lector— Balears perd el millor president que ha tingut en la història de la democràcia. També afegí que «ningú pot fer cap retret a un dels dirigents més importants del partit». A través d'un comunicat, Zaplana elogià la trajectòria política de Matas, «un excel·lent president que ha sabut superar els moments més difícils i ha aconseguit grans èxits per a les Illes i el PP».

El popular recordà que deixà el govern de José Maria Aznar, on ocupava el càrrec de ministre de Medi Ambient, per presentar-se a unes eleccions autonòmiques que «ningú pensava que es podrien guanyar per majoria absoluta». Per Zaplana, aquest episodi hauria de fer reflexionar «sobre si és convenient prendre decisions com les preses a Balears per apartar de la presidència del Govern la persona més estimada, més valorada i que ha obtingut gairebé la majoria absoluta a les urnes». Per altra banda, el president del PP català, Josep Piqué, valorà l'«extraordinària trajectòria política» de Matas i la seva tasca de «responsabilitat» dins el Govern balear, com a conseller i com a president. Sobre la seva retirada, Piqué expressà que mereixia «el màxim de respecte i li desitjà «molta de sort en un futur».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris