nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

«Si la Sala fos una empresa privada hi hauria suspensió de pagaments»

Xisco Femenias (PSOE) és el nou batle pel pacte amb PSM i UM

Dies frenètics per al nou batle d'Andratx, Xisco Femenias (PSOE). El seu rostre evidencia les llargues jornades de treball viscudes en les darreres setmanes i l'evident cansament acumulat. La situació econòmica del municipi no és precisament bona, encara que el seu equip municipal ja treballa per intentar redreçar-la.

-En quina situació heu trobat l'Ajuntament d'Andratx?
-No vull alarmar ningú, però per la informació que hem començat a recopilar, si això fos una empresa privada, es podria utilitzar la suspensió de pagaments. El regidor d'Hisenda ja treballa per redreçar el camí.

-I pel que fa a l'Urbanisme, què?
-Posar en marxa el departament d'Urbanisme és vital. Des del passat mes de novembre està totalment aturat i no dóna sortida a res. Aquesta situació suposa no poder solucionar els problemes dels ciutadans i fa que no entri ni un sol euro a l'Ajuntament. El nostre objectiu és que a partir de la setmana que ve el departament d'Urbanisme, si no tot, almenys parcialment, estigui en funcionament.

-Iniciareu algun tipus d'auditoria per solucionar aquesta delicada conjuntura?
-Sí. Hem decidit fer una auditoria perquè volem saber exactament on hi ha fons i de quina quantitat disposam per poder començar a treballar.

-Compareixerà el nou Ajuntament com a acusació particular en el cas Andratx?
-Evidentment, sí. L'Ajuntament d'Andratx, com a representant de tot el municipi, és el màxim perjudicat en aquest cas. El municipi s'ha de personar en un cas que l'afecta tan directament.

-S'ha posat en contacte amb vostè la Guàrdia Civil o el jutjat que instrueix el cas?
-S'han posat en contacte amb nosaltres per conèixer-nos i explicar-nos quina és la situació. A partir d'aquí estam disposats a col·laborar-hi.

-Com heu trobat els funcionaris municipals?
-Hi ha un sector del funcionariat que està descontent. Sembla que hi ha moltes desigualtats que s'han de normalitzar. No pot haver-hi un personal d'elit i un altre personal de segona.

-Quines sorpreses heu trobat aquests primers dies a la batlia?
-La major sorpresa va ser, perquè ho ignorava completament, que des del despatx del batle es pot controlar clarament qui entra i qui surt de l'Ajuntament mitjançant un sistema tancat de càmeres de vigilància. També em va cridar molt l'atenció trobar una porra en un dels armaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris