muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Filtracions d'aigües fecals obliguen a tancar un bocí de la platja del Moll

Les analítiques hi han detectat elements que recomanen evitar el bany a la zona

72344

Dos turistes llegien ahir el cartell que prohibia el bany en aquesta zona de la platja del Port de Pollença. Fotos: M.M.

La Policia Local i el servei de Salvament de Pollença tancaren ahir dematí un bocí de devers 100 metres de la platja d'Albercutx, comprès entre el restaurant Mestral i l'Hotel Sis Pins, després que s'hagin detectat filtracions d'aigües fecals a aquesta zona. Des de l'Ajuntament informaren ahir que les analítiques realitzades de manera periòdica per la Conselleria de Sanitat detectaren fa alguns dies una reducció de la qualitat de l'aigua en aquesta zona que es pot atribuir a la presència d'habitatges i edificis que conserven fosses sèptiques que abocaven aigües brutes a aquesta zona del litoral. «Mantindrem aquest tram de la platja precintat fins que els tècnics detectin la procedència de les filtracions», explicava ahir el batle de Pollença, Joan Cerdà, que detallà que per trobar l'origen de les filtracions s'ha d'introduir una càmera robotitzada per les canonades.

El fet que les filtracions no alterassin el color de l'aigua féu que molts turistes i estiuejants de la zona s'estranyassin ahir en contemplar aquesta platja tancada. La platja d'Albercuix està situada devora el passeig d'Anglada Camarassa, el principal d'aquesta zona turística. Per això, ahir alguns responsables de bars i restaurants amb terrasses situades davant la platja d'Albercuix començaren a queixar-se per la visibilitat del precinte. No obstant això, el batle explicà que s'ha donat prioritat a la protecció de la salut dels turistes. «La gent pot nedar tranquil·la a la resta de la platja però no al tram que està precintat». No pretenem crear alarma social però som conscients que estam en temporada alta però el més important és la salut», afegí Cerdà. L'Ajuntament recordà així mateix que ja fa anys que durant la temporada baixa es duen a terme obres de substitució a la xarxa de clavegueram del Port. De fet, durant el passat estiu unes altres filtracions varen obligar també a tancar un bocí de la platja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris