muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

La fiscal apunta al robatori com a mòbil del crim a la via de cintura

L'acusat de matar dos indigents a Palma reitera que sofrí amnèsia

L'acusat del doble crim de la via de cintura va tornar a repetir, en el torn de darrera paraula, que sofrí un atac d'amnèsia. A més, Jacinto G.M. es demanà si «cap de les persones que són aquí no se n'ha anat mai de festa i l'endemà no es recorda de segons què». Durant els seus informes, tant la fiscal del cas com l'acusació particular no donaren crèdit a la seva pèrdua de memòria, que suposadament va tenir just quan era devora el pont del carrer del General Riera, on es localitzaren els cossos de les dues víctimes, identificades com a Santiago Gonzalo i Àngel Uguet.

A més, ambdues acusacions afirmaren que Jacinto G.M. tenia un mòbil que l'havia impulsat a actuar: robar els doblers que les dues víctimes duien per poder comprar droga. D'aquesta manera, contradigueren les tesis de l'advocat defensor, segons el qual no hi havia cap raó per cometre el doble crim de què s'acusa Jacinto G.M. La fiscal del cas va raonar que Jacinto «per ventura volia robar Santiago i en veure que aquest es movia, el va matar. Després, per si de cas, va pegar un cop mortal a l'altra víctima, Àngela, per evitar que fos testimoni» del delicte. L'acusació particular va afegir que «no sabem si el seu acarnissament va ser perquè no havia trobat prou diners o perquè Santiago es despertava».

Tant la fiscal com l'acusació particular afirmaren que l'acusat sabia que els morts eren davall el pont i que en retrobar-se amb la seva amiga Mónica duia un cartó de vi, presumptament dels morts.

L'advocat defensor va demanar en la jornada d'ahir la lliure absolució de Jacinto G.M., després de considerar «poc concloents» algunes de les proves incriminatòries. Així, el misser destacà que no es trobàs el martell d'encofrador que l'acusat duia quan anava a fer feina de picapedrer i que, segons l'acusació, podria ser l'arma del crim. També posà en relleu el fet que no hi hagués taques de sang als seus calçons ni a la seva camiseta. Després de l'acabament de la vista oral, el jurat estarà incomunicat fins que no emeti un veredicte, que es podria fer públics en els pròxims dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris