algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

El nou govern de Cort revisarà «usos i llicència» del Palau de Congressos

Calvo proposa un «tèntol» sobre tots els projectes urbanístics de la façana marítima de Palma

Una de les darreres sessions de la Junta de Govern en el passat mandat conservador de Catalina Cirer deixà sobre la taula la llicència d'obres del Palau de Congressos de Palma. Molt probablement, el nou govern de progrés que lidera Aina Calvo la continuarà deixant en el mateix lloc mentre s'esclareixen alguns dels usos d'aquesta nova infraestructura que es preveu que estigui enllestida el 2010.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, declarà en el programa «En bones companyies» d'M-7 Televisió, que una de les primeres mesures del seu govern serà decretar un «tèntol» sobre tots els projectes prevists al conjunt de la façana marítima, des dels pisos de luxe de Núñez & Navarro fins als que ha projectat Mapfre, passant per la infraestructura dissenyada per Patxi Mangado, l'execució de la qual fou adjudicada a una UTE encapçalada pel Grup Barceló, entre d'altres empreses del sector turístic illenc. Es tractaria de no atorgar llicències fins que no es tenguin clares totes les possibilitats. Un període «més be curt, que ens permeti analitzar i valorar les expectatives de canvi». De fet, existeix una promesa explícita de totes les forces que conformen el Pacte de Progrés a Cort (PSOE, Bloc i UM) de guanyar la primera línia per a la ciutadania, és a dir, de reconvertir-la en espai lliure públic. Les indemnitzacions per la paralització dels projectes fou valorada per l'anterior govern municipal en uns 300 milions d'euros.

Calvo insistí a assenyalar la «necessitat» del palau de congressos per als interessos turístics de Ciutat, tot i que dubtà de l'interès d'alguns dels seus usos. Un d'ells seria el comercial, que en el projecte d'execució final gairebé quintuplicava la seva superfície, passant dels 446'23 metres quadrats inicials als 1.846 metres que finalment s'hi destinen. En aquest sentit, són molts els dubtes i crítiques que s'han vessat des de l'entorn polític i empresarial. El complex té una superfície construïda de 76.400 metres quadrats, dels quals 22.000 corresponen al palau. La resta són per a l'hotel i l'aparcament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris