nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els palmesans, poc satisfets amb la qualitat de vida de la seva ciutat

Així es desprèn d'una enquesta de l'OCU realitzada a 17 poblacions

Els ciutadans de Palma estan poc satisfets amb la qualitat de vida de la seva ciutat. Així es desprèn de les dades extretes de l'enquesta realitzada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a 17 ciutats de l'Estat amb l'objectiu de conèixer si consideren que ha millorat la seva qualitat de vida en els darrers cinc anys. Segons l'organització, i d'acord amb l'índex de les ciutats estatals analitzades, Pamplona és la millor valorada pels seus ciutadans i on millor es viu. A continuació hi ha Bilbao i Gijón. En canvi, les pitjor considerades pels seus ciutadans són Las Palmas de Gran Canària, Madrid, Vigo i Sevilla.

Així, pels prop de 3.000 ciutadans palmesans enquestats, l'aspecte més puntuat, amb un 7'8 (sobre una nota de 10), fou el comerç i els serveis, seguit de l'assistència sanitària que rep un 7'4, l'habitatge (7'2), l'educació (6'2), la cultura, l'oci i l'esport (5'7). A continuació, valoren, amb un 5'7 , el mercat laboral i, a la seguretat ciutadana, li donen un 5'4. A més, les qüestions pitjor valorades de Ciutat entre els seus habitants foren el medi ambient (5'3), el paisatge urbà (5'2), transport i mobilitat (5'1) i l'administració i gestió, en darrer lloc, (4'3). Aquests 11 criteris foren ponderats i l'Organització de Consumidors donà més pes a aquells als quals els ciutadans donaven més importància. Així, sobre aquesta premissa, l'Organització de Consumidors establí un índex de qualitat de vidaglobal per poder comparar la qualitat de vida entre les distintes ciutats segons el criteri dels mateixos residents.

Per altra banda, i segons les respostes obtingudes per la mateixa enquesta de l'OCU, els habitants de Palma, amb Albacete, Badajoz i Múrcia valoren de manera positiva les dimensions dels seus habitatges. Així mateix, la capital mallorquina se situà al capdavant quant a facilitat per trobar feina. Per elaborar aquesta anàlisi foren escollides les ciutats de cada Comunitat Autònoma on resideix més població: Albacete, Badajoz, Barcelona, Bilbao, Gijón, Logronyo, Madrid, Múrcia, Palma, Las Palmas, Pamplona, Santander, Sevilla, València, Valladolid, Vigo i Saragossa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris