muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

L'acord per al Consell és el que es troba més 'verd' en la negociació

Els partits són encara molt lluny de pactar les àrees de govern

Les negociacions entre el PSOE, UM i el Bloc per tal d'aconseguir un acord de governabilitat en el Consell de Mallorca són les que es troben més 'verdes' respecte de les que aquestes formacions mantenen per al Govern autonòmic. No obstant aquesta diferent velocitat en els avanços per arribar a un acord, tots els partits comparteixen la intenció d'arribar a un pacte definitiu per a la institució insular abans de la constitució del Parlament, a principi de la setmana que ve. En qualsevol cas, la data límit per a la constitució del Consell de Mallorca és l'11 de juliol, encara que si s'arriba a cap acord es farà previsiblement el divendres dia 6.

De la mateixa manera que per acordar el pacte per a l'Executiu autonòmic, els partits treballen en el repartiment de les diferents àrees de gestió insulars. Del que s'ha acordat fins ara, n'ha transcendit que UM i el Bloc compartiran l'àrea de Medi Ambient, que quedaria en mans dels partits de la coalició excepte la gestió dels residus i la caça, que continuarien gestionant com fins ara els de Munar. Aquests també es quedarien amb les àrees de s'Institut que corresponen a la gent gran i a Esports, a més de la important 'cartera' d'Obres Públiques, que implicarà la gestió del Conveni de carreteres amb Madrid.

La intenció del Bloc és afegir a Medi Ambient les àrees de Cultura i Patrimoni i de Cooperació Local. Aquesta darrera és una de les diferències principals amb els socialistes, atès que aquests la volen per a ells i a canvi han oferit a la coalició la gestió d'una part de l'àrea d'Interior a la qual correspondrien Recursos Humans i la direcció dels Bombers. Tot i l'endarreriment de les negociacions, els partits comencen a tenir perfilat quines seran les persones que es posin al capdavant de la seva gestió. Els socialistes Antoni Alemany i Maria Lluïsa Dubón ocuparien les àrees d'Economia i Ordenació del Territori respectivament, mentre que de part d'UM, Antoni Pascual continuaria al cadpavant d'Obres Públiques i Dolça Mulet agafaria les àrees de la gent gran i Esports. Quant al Bloc, i a diferència del que es podria esperar pel perfil dels candidats, Joana Lluïsa Mascaró es podria encarregar de les àrees més socials i Miquel Rosselló de les culturals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris