algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El PSIB millora l'oferta a UM i el Bloc i els cedeix tres conselleries i no dues

Amb tot, els progressistes encara no estan satisfets i voldrien àrees amb més pes

89362

Els negociadors del PSIB, liderats per Antich, es reuniren ahir amb els del Bloc, encapçalats per Barceló.

J.M.

Un dia després que les negociacions entre el PSIB i UM encallassin per desavinences en el repartiment de les àrees de govern, ahir els socialistes posaren fil a l'agulla per reactivar l'acord i oferiren una conselleria més als de Maria Antònia Munar i una més al Bloc. Els primers encara han d'analitzar la proposta, mentre que els segons estarien d'acord amb el nombre d'àrees que els cedeixen però creuen que no tenen prou pes.

En les reunions que mantengueren ahir els negociadors del PSIB i del Bloc, els primers es mostraren disposats a cedir a la coalició progressista una conselleria de Comerç, Indústria i Energia, que no inclouria Economia perquè quedaria amb Hisenda en mans dels socialistes; i una altra àrea de Serveis Socials, que suposaria despullar la Conselleria de Presidència actual de les competències en Dona, Violència de Gènere, Esports, Juventut, Relacions Institucionals i Relacions Europees, i quedaria bàsicament amb Família i Menors i amb les àrees de l'actual conselleria d'Immigració: Immigració i Cooperació.

A més, els socialistes estan disposats a cedir o bé una Conselleria de Treball o bé una d'Agricultura. En total tres àrees, un nombre que el Bloc podria assumir sempre que n'hi hagués alguna de pes. La idea de la coalició seria que Economia se sumàs a Comerç i Indústria, que Serveis Socials i Treball s'unissin i que se'ls cedís Educació i Cultura, però el PSIB fins ahir la considerà irrenunciable.

La negociació amb el Bloc, que avui continua, es produí l'endemà que s'encallassin les converses entre els socialistes i UM per desavinences en el repartiment d'àrees. Tot i que dijous el PSIB només oferí dues conselleries a UM "una de Medi Ambient, que inclouria Ports, i una altra que englobaria Cultura, Política Lingüística, Esports i Juventut", ahir es mostrà disposat a cedir una àrea més, que els de Munar encara han de valorar. Ara no hi ha data fixada per reprendre negociacions amb el PSIB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris