nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

«Fer néixer una empresa és fàcil, la seva consolidació és el gran repte»

Pere Coli, reelegit president de Joves Empresaris, analitza els nous objectius de l'associació

Defensor del caràcter emprenedor dels joves illencs, Pere Coli repassa en aquesta entrevista els reptes de la seva nova presidència al capdavant de Joves Empresaris. Analitza les necessitats dels seus associats i el que creu que el Govern que es constitueixi hauria de garantir per donar suport als joves empresaris.

"Quins són els nous reptes de l'associació?
"En clau interna, la prioritat és afavorir les relacions entre els membres de l'associació, reforçar l'àrea de serveis i donar continuïtat als actuals. Serveis no només orientats a la creació d'empreses sinó també a consolidar-les. A més, volem ampliar l'associació i arribar a 400 membres. S'ha de celebrar el 20è aniversari de la nostra constitució i fer alguns canvis als estatuts per adaptar-los i oferir més agilitat.

"I en clau externa?
" S'ha de fer feina política a favor d'un nou model empresarial compromès amb l'entorn, la cultura, els joves i el factor humà. I s'ha de desenvolupar el pla estratègic amb les administracions, que també inclou la creació d'un observatori d'autoocupació.

"En què consisteix aquest pla?
"És una iniciativa en col·laboració amb les administracions i amb diferents línies d'actuació. Algunes ja s'han desenvolupat com les tendents a afavorir l'autoocupació. L'anomenarem Pla Emprende 2020. Volem crear a més de l'observatori una mesa per a l'autoocupació amb totes les entitats i agents socials i econòmics que hi participem.

"Quina és la següent passa, a més de l'observatori i la mesa?
"S'han de renovar i planificar les línies d'actuació i dissenyar mesures per aconseguir la consolidació de les empreses. A l'actualitat, és relativament fàcil fer néixer una empresa, però un percentatge elevat tanca o queden obsoletes, entren en crisi. El gran repte és consolidar-les. S'ha de potenciar la competitivitat.

"Què demaneu al futur Govern?
"Demanen el seu suport per constituir la mesa, diàleg i finançament per a tots els projectes.

"Quines àrees hauria de potenciar l'Executiu?
"Moltes, s'hi han d'implicar sectors relacionats en formació, innovació, economia, comerç, indústria, immigració, etc... Aquesta darrera és important, els immigrants tenen un perfil emprenedor, seria important fer feina a l'exterior per formar-los als països d'origen i que cobreixin àrees de treball en les quals hi ha manca de personal qualificat.

"Fan falta infraestructures per al desenvolupament econòmic de les empreses balears?
"El que és necessari més que infraestructures és finançament. Una gran eina que també manca és la creació d'una entitat de capital risc, en la qual l'administració hi hauria de posar doblers, tot i tenir un caràcter privat.

"Les enquestes diuen que els joves balears no són emprenedors?
"Jo crec que no és la realitat o, en tot cas, la que veig. Cada dia hi ha més joves emprenedors que constitueixen la seva empresa o hereten la familiar i volen continuar-hi. Som 370 associats però més de 2.000 persones s'han assessorat a Joves Empresaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris