cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Nervis, distraccions i emocions durant el «primer dia de classe» dels batles

Els nous i els qui ja ho eren començaren ahir a ocupar els diferents despatxos dels municipis

Els batles de diversos municipis de la Part Forana entraren ahir al seu nou lloc de feina, l'Ajuntament, per començar a gestionar els temes més urgents dels seus pobles respectius. Joan Comes, el batle nou de sa Pobla, es passà tot el matí a la Conselleria d'Agricultura per arreglar els papers per tramitar la seva excedència laboral. Comes manifestà que «és un dia normal, però també amb sensacions especials». Explicà que a partir d'avui ja començarà els seus «deures i obligacions», i que es reunirà amb l'exbatle pobler, Antoni Serra, per posar-se al dia dels temes més urgents, conèixer la situació en la qual es troba el Consistori i realitzar el traspàs de competències. Comes s'assegué per primera vegada al despatx de la batlia una mica temorós, com si entràs en casa d'altri, però manifestà que «hauré d'acostumar-m'hi». També explicà que tindrà dedicació exclusiva com a batle «per rebre la gent de sa Pobla, i per veure el que falta al municipi i que la gent demana».

El nou primer edil de Santa Eugènia, Guillem Crespí, arribà al seu despatx devers les 8.30 hores i es reuní amb el secretari fins passades les 11.00, per posar-se al dia dels temes més urgents del municipi. A continuació va visitar la doctora del poble i immediatament després es tornà a reunir amb el secretari. A l'horabaixa visità el director de l'escola de Santa Eugènia per parlar de l'escola d'estiu que hi començarà aviat i, per finalitzar la jornada, es reuní amb el nou equip de govern per preparar les festes patronals del poble, que són per juliol. El batle de Mancor, Bernadí Coll, que repeteix en el seu càrrec, va treballar com cada dia, i encara més sabent que el municipi està en festes des de la setmana passada. Coll manifestà que espera per saber què passarà al Govern autonòmic i per poder acollir-se a la nova Llei de finançament de les entitats locals, a fi de tenir dedicació exclusiva com a batle de Mancor.

Capdepera té ja un nou equip de govern i Bartomeu Alzina (PSOE) ocupa ara el despatx de la batlia. Per a Alzina és la seva primera experiència política: «Fa quatre o cinc mesos que un grup de joves decidírem que era hora de revitalitzar el PSOE de Capdepera, i crec que ha sortit molt bé. Tenc il·lusió de fer feina pel poble i de moment em sent a gust en aquest lloc i amb la resta de personal». Afirma que «tenim projectes prioritaris, com l'habilitació per a vianants d'algunes zones de Capdepera i una neteja exhaustiva de Cala Rajada». Així mateix, Alzina afirma que durant els dos anys que li toquen com a batle, farà el que sigui possible per mantenir un pacte de govern fort. «Hem de treballar per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i hem de fer-ho des de la unió», asseverà.

Per la seva banda, el batle nou de Son Servera, Josep Barrientos (PSOE), també prioritza els temes de neteja, seguretat i escoles: «Per una banda, volem reunir-nos amb els representants dels hotelers, de les escoles i de la sanitat: es tracta de cooperar amb tots ells perquè els canvis es notin». Així mateix, Barrientos dóna prioritat al tema del tren, que pretén que torni a passar per Son Servera. «Tenim la voluntat de crear un pla d'excel·lència per a la zona costanera i cercarem ajuda en totes les institucions». Per al primer edil també és important el treball en l'àrea de Cultura: «Tenint un centre cultural com el que tenim, hem de treballar a les àrees de Cultura per fer-ne la millor gestió possible. Volem fer una escola nova a Son Servera i ampliar la de Cala Millor. A més, consideram imprescindible començar les obres del carril per a bicicletes, com també mirar l'urbanisme des d'una altra perspectiva política».

El batle de Marratxí, José Ramón Bauzá, no és cap novell en aquest àmbit i entrà en un despatx que ja ha ocupat els dos darrers anys de la legislatura passada. Sí que estrena, en canvi, majoria al Consistori i encara enllesteix el repartiment de les diferents àrees de govern entre els membres del seu equip. El batle nou d'Andratx, Francesc Femenias (PSOE), mostrà ahir il·lusió i ganes de treballar quan arribà a la Sala, on comptà amb la col·laboració dels funcionaris municipals, que feren més bona de dur la seva estrena.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris