nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Pastor: «És normal que l'Urbanisme el gestioni un grup de dos edils»

El batle afronta el seu segon mandat amb un pacte amb AIPC

Antoni Pastor (PP) ocuparà la batlia de Manacor per segona vegada consecutiva gràcies a la reedició del seu pacte postelectoral amb els dos regidors independents de Porto Cristo.

-Com heu començat el vostre mandat?
-Bé. Diumenge ja tinguérem la diada de trot i avui -per ahir- un dia de feina normal intentant planificar el que serà aquest mandat, modificant l'organigrama de l'Ajuntament per intentar millorar totes aquelles coses que són millorables.

-Us veiéreu en algun moment a l'oposició entre el dia 27 de maig i el 16 de juny?
-No. Sempre vaig tenir confiança que seríem capaços d'arribar a acords. En primer lloc, perquè crec que els resultats electorals obtinguts el passat 27 de maig foren molt clars. No hi havia una segona força que estigués a prop de nosaltres i que ens pogués disputar la batlia. Crec que els quatre anys del passat mandat foren una aposta personal d'intentar complir tot allò a què ens havíem compromès amb AIPC i pens que ha estat un mandat molt productiu i per això sempre vaig confiar que al final arribaríem a un acord.

-Per haver de pactar haguéreu de cedir l'urbanisme a AIPC. Creis que la gent de Manacor ho entendrà?
-A Porto Cristo hem fet moltes coses que eren necessàries. I ara hem cedit la gestió de l'urbanisme al seu delegat, ja que consider que és més normal que un grup que té dos regidors tengui Urbanisme que no un que en té tres i vol la batlia. Això sí que seria antinatural. Que els nostres socis d'AIPC hagin demanat Urbanisme per pactar, era una cosa amb la qual no comptava, però durant la negociació es posà sobre la taula i ho hem acabat acceptant.

-Havíeu pensat en algú del vostre equip per dur urbanisme abans de pactar?
-Sí. Jo consider que hi ha gent preparada a l'equip de govern. Però també és cert que l'experiència de Bernat Amer és molt important. De fet, el Pla General d'Ordenació Urbana ha estat un tema que Bernat ha tocat d'aprop.

-Grans reptes?
-El pla general és una cosa que Manacor no pot estar ni un mandat més sense que estigui totalment aprovat, per tenir seguretat jurídica, adaptar-nos a les normatives supramunicipals, per crear expectatives de negoci i econòmiques, perquè el pla permetrà fer grans infraestructures que són necessàries per a Manacor.

-Quines inversions queden pendents?
-De l'institut al recinte firal tenim la cessió de crèdit feta i altres temes estan firmats com l'abocador de l'Ermita i s'està redactant el projecte de cobriment del torrent, són inversions que no perillen. També s'està fent la primera fase del centre d'alt rendiment Rafel Nadal i en restarà pendent la segona. El nou col·legi està pendent dels convenis urbanístics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris