algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Unes 72 famílies balears esperen per l'adopció d'infants estrangers

L'Associació Illes Balears d'Adopcions denuncià retards importants

Un total de 72 famílies de les Balears esperen en l'actualitat per formalitzar l'adopció d'infants procedents de països estrangers, sobretot de la Xina i Rússia, encara que també n'arriben de Colòmbia, Panamà, Burkina Faso, Etiòpia i Ucraïna, segons informa Ramon Rotger, president de l'Associació Illes Balears d'Adopcions. Respecte de l'assignació familiar per a adopció és necessari disposar del certificat d'idoneïtat que, segons criticà Rotger, darrerament es lliura amb un retard d'un parell de mesos, la qual cosa provoca l'allargament de tot el procés. Un procés que, segons matisà, pot arribar a durar dos anys i mig.

En el cas de Rússia, d'on prové entre el 50 i el 60% d'infants adoptats a les Illes, lamentà que hi hagi famílies que ja fa un any i mig que esperen des de l'inici dels tràmits.

Segons va assenyalar, el temps d'espera per a les adopcions depèn dels països d'origen dels petits, a més de comentar que enguany aquest assumpte «és més conflictiu», amb motiu de les restriccions imposades per Rússia i la Xina, que es poden allargar encara més mesos. De la mateixa manera, el president de l' associació insistí que determinats països que no són fiables, per «alguns problemes administratius», com en el cas del Congo o el Nepal. Quant a les adopcions procedents d'Espanya, els infants solen tenir més edat que en les internacionals. En aquests darrers casos, els infants solen ser menors de dos anys i la mitjana de temps d'espera arriba gairebé a dos, mentre que a l'hora de realitzar un procés en l'àmbit estatal, els menors adoptats són més grans i el temps d'espera per als pares és molt més llarg, ja que oscil·la entre els set i els deu anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris